search
Sök
menu
Meny
Sök

Bottnaryds öppna förskola

Öppna förskolan i Bottnaryd är en mötesplats för familjer med barn 0-5 år. Vi träffas i Bottnaryds Allianskyrka.

Öppna förskolans verksamhet skapar vi tillsammans med dig som förälder. Vi leker, sjunger, pratar och det finns också tillgång till skapande verksamhet. Vill du fika betalar du det själv.

När ni kommer till oss ska ni vara fria från infektioner och du har själv ansvar för ditt barn under träffen på öppna förskolan.

Välkommen!

Öppna förskolans grupper inomhus är inställda tills vidare. Vi erbjuder i stället digitala aktiviteter och verksamhet utomhus.


Med anledning av de skärpta allmänna råden kring coronarestriktioner är alla grupper inomhus på Öppna förskolan fortsatt inställda. Den 1 juni infördes justeringar av då rådande restriktioner. Detta innebär möjlighet för aktiviteter utomhus med fler deltagare än tidigare. Fortfarande gäller att vi håller cirka två meters avstånd mellan familjerna. För mer information om justeringarna, se Folkhälsomyndighetens webbplats.

Aktuellt program för öppna förskolor finns på respektive webbsida.

Här kan du läsa mer om vad de nya anpassningarna av åtgärder mot covid-19 innebär, Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Vi ställer om till digital öppen förskola

Välkommen att vara med på vår digitala Öppna förskola via Teams! Vi har sångstund, pratar om olika ämnen, umgås och du har möjlighet att möta andra barn och föräldrar.

Det är enkelt, via en länk på dator eller mobil enhet ansluter du till våra digitala grupper. Länk finns här på webben, under fliken Digital Öppen förskola.

Öppettider och aktiviteter

Välkomna åter till öppna förskolans verksamhet hösten 2021.

Vi fortsätter med all verksamhet utomhus tills vidare. Se aktuell information på vår facebooksida. Där lägger vi ut ev ändringar så kolla innan du kommer.

Tisdag
9.00-12.00 (0-5 år) Lekplatsen vid idrottsplatsen, Bottnaryd.

Torsdag
9.00-12.00 (0-5 år)Lekplatsen vid idrottsplatsen, Bottnaryd.

Digital Öppen förskola - så här ansluter du dig via Teams

Vill du vara med på digital Öppen förskola eller Babygrupp? Det är enkelt! Du kopplar upp dig via en dator, surfplatta eller mobil. Klicka på länken strax innan starttid och kontrollera att ljud och kamera fungerar. Vid utsatt tid blir du insläppt i mötet via Teams! Du kan ansluta och gå ur Teams-gruppen när du vill och du kan själv välja när du vill ha kamera och mikrofon på.

Klicka här för att delta i en grupp Länk till annan webbplats.

Här finns en instruktion hur du ansluter till Teams och kopplar upp dig med dator/mobil Pdf, 231.4 kB. (Pdf, 231.4 kB)

Om du har problem med att ansluta, ring oss på 036-10 36 60 så hjälper vi dig!

Genom att klicka på länken till Teams-mötet samtycker du till att delta i ett digitalt Teams-möte.
Viktigt att känna till: Eftersom applikationen levereras som en molntjänst kan tredjeland (främst USA) via leverantören formellt komma åt uppgifter som lagras i molnet.

Sfi - utbildning i svenska för invandrare

För att minska smittspridningen av covid-19 är sfi på öppna förskolan stängt tillsvidare. Håll utkik här på webben för information om nya kurstillfällen.

Du som är hemma och är föräldraledig har möjlighet att läsa sfi på fyra Öppna förskolor i kommunen. På öppna förskolan träffar du andra föräldrar som är hemma med små barn och du kan fortsätta lära dig svenska medan du är föräldraledig.

Vem kan läsa sfi på öppna förskolan?

  • Du som saknar kunskaper i svenska språket har rätt att delta i utbildning i svenska för invandrare.
  • Du ska vara folkbokförd i Jönköpings kommun och måste ha fyllt 16 år. Ingen övre åldersgräns finns.
  • Även du, som omfattas av EU-rätten om fri rörlighet, har rätt att läsa sfi förutsatt att de övriga kraven är uppfyllda.

Kontakt

Mia Olsson
Förskollärare
Tfn 036-20354