search
Sök
menu
Meny

Bottnaryds förskola

Bottnaryds förskola med en härlig närhet till naturen. Vi har en naturlig och inbjudande utomhusmiljö. Skog och sjö ligger precis intill husknuten. Förskolan ligger ca 2,5 mil utanför Jönköping.

Bottnaryds förskola är ...
Där barn och pedagoger tillsammans leker, busar och lär. Om vi bara utanför grindarna går. Vi strax vid sjöar, ängar och skogar står. Där vi tillsammans kan utforska, undersöka och ibland bara vara. Det är underbart för en barnaskara. Tillsammans med alla barn och föräldrar vi en god gemenskap vill bygga Så att ALLA hos oss ska vara trygga!

På Bottnaryds förskola finns Jordgubben 1 & 2 (för barnen mellan 1-3 år) Smultron (för barnen mellan 3-4 år) och Lingon (för barnen mellan 4-5 år).

På vår förskoleenhet har vi ett gemensamt tema, det vill säga att de yngsta barnen på jordgubben arbetar med samma tema som eleverna i år 6. Det är roligt och intressant att se hur olika åldrar och verksamheter kan arbeta med samma tema. Vi avslutar temarbetet med en gemensam utställning där vi tar del av varandras arbeten. Årets tema är ”En läsande enhet” vilket innebär att vi ägnar oss åt språklig utveckling och medvetenhet på många olika sätt. Har ni några frågor om vår verksamhet är ni alltid välkomna att höra av er!

Vår strävan är att skapa en miljö där barnen är trygga, känner trivsel och kan lära sig mer utifrån sina behov. Barn och personal arbetar tillsammans på ett glädjefullt sätt mot målen, inflytande och delaktighet är viktiga ingredienser i vårt arbete.

På förskolan finns en stor kuperad utegård som ger barnen rika möjligheter till rörelse, skapande och lek. Vi har dessutom nära till skog, sjö och natur. Som närmaste granne har vi vår grundskola med åk F-6.

Välkomna att kontakta oss!

Kontakta oss!

Bottnaryds förskola
Kyrkvägen 9
565 76 Bottnaryd

Avdelningar

  • Lingon / Smultron, telefon 036-10 35 07
  • Jordgubben, telefon 036-10 35 23


Titel

Namn och e-post

Telefon

Rektor / förskolechef

Susanne Vikström

036-10 24 01

Biträdande rektor/ biträdande förskolechef

Thomas Wärn

036-103029

Specialpedagog

Anna Sjöberg

036-10 35 20

Vaktmästare

Johny Simonsson

070-304 00 52

Måltid


036-10 35 07