search
Sök
menu
Meny

Inloggning till skolans och förskolans e-tjänster

Här kan du som är vårdnadshavare, elev eller lärare logga in på Vklass och Barnwebben med e-legitimation eller mobilt bankID.

Inloggning för personal

Information och kommunikation genom Vklass

I lärplattformen Vklass får du som vårdnadshavare en överblick över ditt barns studier i skolan och/eller aktiviteter runt ditt barn i förskolan.

I Vklass kan du som är vårdnadshavare kommunicera med lärare och annan personal på skolan. Du kan se ditt barns lektioner och närvaron på dessa samt mycket mer. Vklass är också platsen där du lämnar in dina uppdaterade tider för fritidshemmet och förskolan, det som tidigare hanterades genom skriftlig inlämning av omsorgstider.

Vilken information som syns beror på vad skolan valt att lägga in i Vklass.

Dokument

Vklass - så här använder du Vklassöppnas i nytt fönster (pdf, 289.9 kB)

Vklass - så här använder du Vklass - manual engelskaöppnas i nytt fönster (pdf, 2.8 MB)

Vklass via app eller e-legitimation/bankID

Du kan nå Vklass via en app som du laddar ned till din mobiltelefon eller surfplatta. Via appen når du enkelt daglig information (inte elevdokumentation och omdömen). Du som är vårdnadshavare ska ha fått ett personligt brev med inloggning som du behöver för att kunna nå Vklass via appen.

För att nå detaljerad information, exempelvis elevdokumentation och omdömen, krävs inloggning med exempelvis mobilt bankID.

Länkar

Nytt lösenord till appen Vklass

Dokument

Vklass manual - så här laddar du ned appen Vklassöppnas i nytt fönster (pdf, 38.1 kB)

The app Vklass - information in Englishöppnas i nytt fönster (pdf, 79.4 kB)

Användning av två eller flera mobila bank-idn på iPad och smarta telefoner

Ipad och smarta telefoner kan bara hantera inloggning med en individs mobila bank-id genom appen. Två eller flera personer kan inte alltså inte logga in med sina mobila bank-id från samma iPad. (Detta gäller dock inte Samsung Tab i de fall om man har installerat olika användarkonton på plattan)

Närvaro i förskolan, schema m.m.

Vi använder närvarofunktionen i Vklass på de kommunala förskolorna. Vårdnadshavaren ansvarar för att lägga in barnets grundschema i Vklass, göra tillfälliga ändringar och i övrigt se till att hålla schemat uppdaterat och aktuellt.

Ändrar du tid så barnets snittid överstiger 15 timmar behöver du även fylla i ett schema på Barnwebben. Det samma gäller om du permanent ändrar närvaron så att snittiden understiger 15 timmar. Detta för att din avgift ska bli rätt.

Dokument

Vklass - information om närvaro/schema i förskolanöppnas i nytt fönster (pdf, 225.8 kB)

Vklass manual - så här skriver du in ditt barns schemaöppnas i nytt fönster (pdf, 582.6 kB)

Barnwebben

I Barnwebben ansöker du om plats i förskola och fritidshem. Efter att du har fått en plats använder du endast Barnwebben till att uppdatera dina uppgifter kring ändrad inkomst eller schemaändringar som påverkar din betalnivå (över eller under 15 h).