search
Sök
menu
Meny

Miljöpris

Vidkraftverk och byggnad vid sjö, sol, moln och fåglar, väg med buss och cyklar, träd, harar och bro, illustration.

Vem som helst kan bli nominerad till miljöpriset - företag, föreningar, organisationer och privatpersoner - så länge de är verksamma inom Jönköpings kommun.

Den som får kommunens miljöpris har gjort aktiva insatser som bidrar till en bättre miljö, resurshushållning, ekologisk hållbarhet eller kretsloppstänkande. Detta betyder att det är ett pris man kan få för att man gjort något bra för miljön i Jönköpings kommun. När du nominerar någon eller själv söker priset ska du alltså berätta om vad som har gjorts och varför du tycker att just det här företaget, föreningen eller privatpersonen ska få miljöpriset.

Prissumma är på totalt 40 000 kr och delas upp i två kategorier. En för skolor och förskolor som har en summa på 15 000 kr och en för övriga med en summa på 25 000 kr. Miljö- och hälsoskyddsnämnden utser vinnarna, och om flera har gjort sig förtjänta av priset, kan summan delas upp.

Vi har delat ut miljöpriset varje år sedan 1995 och vi hoppas att det kan uppmuntra jönköpingsbor och organisationer här att fortsätta värna om miljön.  

Miljöpriset är inte ett stipendium. En kan inte få miljöpriset för att man planerar att göra något.

Hur ansöker/nominerar man till miljöpriset?

Vi ställer inga speciella krav på hur en ansökan eller nominering ska se ut. Du kan gärna använda formuläret Nominera till miljöpriset under självservice. Vill du hellre mejla använder du adressen miljo@jonkoping.se. Du kan också skriva på ett vanligt papper och skicka in till Miljö- och hälsoskyddskontoret, 551 89 Jönköping.

Sista dag för nominering eller ansökan är 31 mars. Efter att miljö- och hälsoskyddsnämn den tagit sitt beslut tar vi kontakt med de utsedda pristagarna. Tillsammans bestämmer vi en dag för prisutdelning.

Nominera gärna till miljöpriset genom vårt webbformulär, se under självservice.

Kontakt

Eva Göransson
projektledare
Tfn 036-10 56 57