Bostads AB Vätterhem

Par som är på promenad med sin hund och barnvagn i ett bostadsområde.

Vätterhem är Jönköpings kommuns största bostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar attraktiva bostäder för alla i kommunen.

Vi har över 8750 lägenheter och 92 000 m² verksamhetslokaler. På Vätterhem är vi närmare 195 engaerade medarbetare som arbetar inom 27 olika yrkeskategorier.

Vätterhem har ett unikt fastighetsbestånd bestående av fyra egna stadsdelar; Råslätt, Österängen, Öxnehaga och Strandängen. Men vi har även fastigheter i centrala Jönköping samt i Fagerslätt.

På Vätterhem sätter vi alltid hyresgästerna i fokus och erbjuder trygga och hållbara boendemiljöer. Detta belönades under 2021 med Kundkristall för Bästa Nyproduktion avseende våra nya lägenheter på Samset men även pris för bästa nyproduktion från Aktivbo samt att vi belönades med ”Vita Älgen” för vårt digitaliseringsarbete.

Vätterhems vision är att utveckla stadsdelarna, skapa fler bostäder och renovera befintliga hus. Därigenom även stärka integrationen och sysselsättningen, samt skapa attraktiva centrumanläggningar och arbetsplatser. Vi driver och utvecklar framtidens stadsdelar och år 2023 är vi det ledande bostadsföretaget i Sverige med flest nöjda hyresgäster.

Sök förtroendevald politiker efter bolagsstyrelse, namn eller politiskt parti

Senast granskad/publicerad: