Sommarjobba inom hemtjänst, hemteam och patrull

Kvinna i blå bussarong serverar en äldre dam kaffe vid matbordet. 

Här hittar du information om att sommarjobba inom hemtjänst, hemteam eller patrull.

För att arbeta i hemtjänst, hemteam eller patrull krävs att du

  • är över 18 år
  • kan tala, läsa och skriva på svenska
  • i de flesta fall har körkort för bil med manuell växellåda (B-körkort).

Vi ser helst att du är undersköterska, men det är inget krav.

Att arbeta i hemtjänsten

I hemtjänsten är du ett stöd i medborgares vardag. Stödet du ger kan vara personlig omvårdnad, toalettbesök, dusch, tillsyn, läkemedelshantering, städ, tvätt, social kontakt, promenad, matleverans, inköp och ledsagning.

Du utgår från hemtjänstlokalen där du och dina kollegor träffas vid arbetsdagens början.

I hemtjänsten registrerar vi kundbesöken digitalt på plats hos kund. Dokumentation av eventuella händelser eller avvikelser gör vi i våra mobila verksamhetssystem.

För att arbeta i hemtjänsten behövs ofta körkort för manuell växellåda, eftersom du ska ta dig mellan medborgares hem. I några hemtjänstområden finns det möjlighet att gå eller cykla istället för att köra bil.

Att jobba i hemtjänsten innebär att du arbetar dag eller kväll, vardag och helg, enligt schema.

Att arbeta i patrullen

I patrullen svarar du på trygghetslarm och genomför planerade besök hemma hos personer med hemtjänst eller personlig assistans. Du arbetar oftast tillsammans med en kollega från patrullen, men kan också möta upp en personlig assistent i medborgarens hem.

Att arbeta i patrullen innebär mycket tid i bil eftersom du arbetar över hela kommunen. Du arbetar självständigt i samverkan med bland annat hemtjänst och distriktssköterska.

Dokumentation av eventuella händelser eller avvikelser gör vi i våra digitala system. För att jobba i patrullen behöver du ha körkort för bil med manuell växellåda, då du kör bil mellan medborgarnas hem.

Att jobba i patrullen innebär att du arbetar dag, kväll och natt vardagar och helg, enligt schema. 

Att arbeta i hemteam

I hemteam finns du som stöd till medborgaren när hen kommer hem från sjukhus eller korttidsboende. Tillsammans tittar ni på vilket stöd som behövs för att medborgaren ska kunna bo i sitt hem. Kanske behövs en rullstolsramp, så medborgaren kommer in och ut från sitt hem, kanske behöver medborgaren hjälp med att duscha och sköta sin hygien. Det kan också vara aktuellt att hjälpa medborgaren med att ta medicin och rehabiliteringsträna om sjukhuset har gett ordination om det.

Dokumentation av eventuella insatser, händelser eller avvikelser görs i våra mobila verksamhetssystem.

Du utgår från hemteams lokal på Klubbhusgatan 13 i Jönköping och arbetar nära sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och biståndshandläggare och ibland även med personal från hemtjänsten.

I arbete inom hemteam tar du dig runt med bil, vilket innebär att körkort är ett krav för tjänsten.

Att jobba i hemteam innebär att du arbetar dag och kväll, vardag och helg, enligt schema.

Välkommen på rekryteringsträff den 29 mars!

Vill du veta mer om att sommarjobba i hemtjänsten, kan du komma till kommunens reception i Juneporten (Östra storgatan 16 i Jönköping) onsdagen den 29 mars 2023 kl 13:30-18. Där kan du träffa personer som arbetar inom äldreomsorgen och få reda på mer om sommarjobbet.

Frågor om sommarjobb

Har du frågor du vill ha svar på innan du söker sommarjobb? Skicka din fråga till oss, så svarar vi så snabbt vi kan.Senast granskad/publicerad: