Sommarjobba på äldreboende

Två kvinnor i ett kök. Den ena kvinnan är yngre, mörkhårig och klädd i personalkläder. Den andra kvinnan är äldre och gråhårig. Klädd i blåblommig tröja.

Här hittar du information om att sommarjobba på äldreboende.

För att arbeta på äldreboende krävs att du:

  • är över 18 år
  • att du kan tala, läsa och skriva på svenska.

Vi ser helst att du är undersköterska, men det är inget krav.

Att arbeta på äldreboende

På ett äldreboende har du varierande arbetsuppgifter som är utformade utifrån medborgarens behov, önskan och förmåga. Du finns som stöd i medborgarens vardag och hjälper till med det hen inte klarar att göra själv. Det kan handla om personlig omvårdnad och hygien, exempelvis toalettbesök, dusch och påklädning, läkemedelshantering, måltider, tvätt, städ och andra vardagliga sysslor.

En annan del av arbetet handlar om att aktivera den äldre genom att följa med på promenader, delta i underhållning och socialt umgänge för att de äldre ska få en meningsfull vardag.

I arbetet ingår även att dokumentera eventuella händelser och avvikelser i våra digitala verksamhetssystem.

Att jobba på äldreboende innebär att du arbetar dag, kväll eller natt, vardagar och helger, enligt schema.

Äldreboende är ett samlingsnamn för flera boendeformer som är anpassade för äldre med behov av vård och omsorg, demensvård eller tillfällig boende i form av korttidsboende i väntan på att få en äldreboendeplats eller för att avlasta anhöriga.

Möjlighet till bonus

Du som sommarjobbar i 6 veckor eller mer under veckorna 25-34 har möjlighet att få bonus. Extra bonus finns för den som sommarjobbat i socialförvaltningen tidigare och/eller om du väljer att sommarjobba i vissa verksamheter eller i vissa geografiska områden. Du ska arbeta minst 75 % för att få bonus.

Välkommen på rekryteringsträff

Vill du veta mer om att sommarjobba på äldreboende, kan du komma till kommunens reception i Juneporten (Östra storgatan 16 i Jönköping) onsdagen den 29 mars 2023 kl 13:30-18. Där kan du träffa personer som arbetar på äldreboende och få reda på mer om sommarjobbet.

Frågor om sommarjobb

Har du frågor du vill ha svar på innan du söker sommarjobb? Skicka din fråga till oss, så svarar vi så snabbt vi kan.Senast granskad/publicerad: