Sommarjobba som kock eller köksbiträde

Två kockar står och rör i grytor

Här hittar du information om sommarjobb som kock eller köksbiträde i något av äldreomsorgens 20 kök.

För att sommarjobba i äldreomsorgens kök krävs att du kan tala, läsa och skriva på svenska och vi ser helst att du fyllt 18 år.

För att sommarjobba som kock krävs att du:

  • har en avslutad gymnasial utbildning inom restaurang och livsmedel eller likvärdig vuxenutbildning som kock samt tidigare erfarenhet av arbete som kock.

För att sommarjobba som utbildat köksbiträde krävs att du:

  • har en pågående eller avslutad gymnasial utbildning inom restaurang och livsmedel eller likvärdig vuxenutbildning.

Saknar du utbildning men har intresse för mat och tillagning är du också välkommen att söka sommarjobb som outbildat köksbiträde.

Att arbeta som kock eller köksbiträde

Som kock eller köksbiträde i äldreomsorgen arbetar du dagtid med tillagning av mat från grunden. Du arbetar även med tillagning av specialkost och mat med anpassad konsistens. I arbetet ingår samtliga förekommande arbetsuppgifter i storkök, till exempel salladsberedning, disk, städ och egenkontroll samt servering och packning av varor till våra äldreboenden.

I köken arbetar kockar och köksbiträden. Kockarna planerar, förbereder och tillagar maten från grunden och gör även viss varubeställning. Köksbiträdena arbetar med förberedelser, packning och servering. Både kock och köksbiträde hjälper till med disk och städ.

Arbetsuppgifterna varierar och arbetet görs efter ett rullande schema. På så sätt lär du dig alla de sysslor som förekommer i köket.

Äldreomsorgen har 20 kök med 130 medarbetare som varje dag producerar cirka 4000 portioner både till de egna restaurangerna och till enskilda hem.

De finns också sommarjobb som kock att söka på HVB-hem inom individ- och familjeomsorgen (se länk till platsannons längst ner på sidan).

Möjlighet till bonus

Du som sommarjobbar i 6 veckor eller mer under veckorna 25-34 har möjlighet att få bonus. Extra bonus finns för den som sommarjobbat i socialförvaltningen tidigare och/eller om du väljer att sommarjobba i vissa verksamheter eller i vissa geografiska områden.

Frågor om sommarjobb

Har du frågor du vill ha svar på innan du söker sommarjobb? Skicka din fråga till oss, så svarar vi så snabbt vi kan.Senast granskad/publicerad: