search
Sök
menu
Meny

Aktuellt från Jönköpings kommun

 • 2020-05-28
  Nominera någon som engagerar sig ideellt för barn
  Nu är det dags att nominera till priset ”berömliga insatser för barn”. Vi delar ut detta pris årligen till en eller flera personer som gjort något utöver det vanliga för barn.
 • 2020-05-27
  Snart sommarlov – lägg in lovaktiviteter här
  Nu är det snart sommar och lov. Arrangerar din förening en aktivitet som är öppen för alla barn och unga, lägg in den på vår 'sommarlovswebb'.
 • 2020-05-20
  Studenter – nu öppnar ansökan för stipendier
  Varje år delar Jönköpings kommun ut stipendier till studenter vid Jönköping University. Nu är det dags att söka stipendier för utdelning 2020. Sista ansökningsdag är måndag den 15 juni.
 • 2020-05-15
  Inget nationaldagsfirande
  – diplom, flagg- och sti...

  Årets nationaldagsfirande i Rådhusparken den 6 juni ställs in – det blir inga framträdande eller aktiviteter. Men dagen innan, den 5 juni, uppmärksammas idrottsprestationer, ungdomsledare och det blir utdelning av diplom, svenska flaggor och stipendier 
 • 2020-05-15
  Så jobbar vi efter skjutningen på Råslätt
  Kommunen och samverkande aktörer tar händelsen på Råslätt och den oro som det skapar på stort allvar. Vi arbetar för att skapa trygghet och minska oro under dagen och helgen.
 • 2020-05-14
  Kommunen varnar för inbrott i parkeringshusen
  Flera bilägare har under den senaste veckan haft inbrott i sina bilar när de stått parkerade i kommunens parkeringshus. Kommunen uppmanar nu bilägare att inte lämna värdesaker och packning i bilen.
 • 2020-05-13
  Turlistan till Visingsö anpassas
  Från och med fredag 15:e maj gäller en tillfällig turlista för Visingsötrafiken. Det är en anpassning till rådande omständigheter med färre resenärer till följd av pandemin.
 • 2020-05-07
  Ny metod för att bekämpa ogräs
  Med start den 8 maj kommer tekniska kontoret testa två miljövänliga metoder för ogräsbekämpning i Jönköping och Huskvarna. Vattenånga och skum kan tillfälligt synas på vissa ytor.
 • 2020-05-05
  Föroreningar undersöks i Smedbyparken
  Kommunen har upptäckt föroreningar i marken i Smedbyparken i Huskvarna. Nu kommer fler prover att tas i i parken för att ge en bättre bild av situationen. Det är ingen direkt fara för människor att vistas i parken.
 • 2020-05-04
  Streama föreläsningar från biblioteket
  Ovanliga tider kräver nya smarta lösningar. När mycket måste bokas av och om – har vi valt att spela in kortare föreläsningar som du kan strömma med några av vårens programpunkter på biblioteken. Vi fyller också på med annat kul. 
 • 2020-04-28
  Kaxholmens lövskog - lämna synpunkter på förslag t...
  Kaxholmens lövskog är ett kuperat lövskogsområde med stora naturvärden, strax intill samhället Kaxholmen i Skärstaddalen. Kommunen föreslår att området ska bli ett nytt naturreservat. Fram till 30 juni kan du lämna synpunkter på förslaget.
 • 2020-04-22
  Åtgärdspaket för kommunens kultur- och fritidsföre...
  Föreningslivet är hårt drabbat av corona-pandemin och för att det ska kunna fortsätta fungera så bra som det gör idag efter pandemin, har kommunen tagit fram ett åtgärdspaket.
 • 2020-03-23
  Hjälp oss att hjälpa andra
  Vi vet att det är många som gör stora insatser just nu, men också många som vill hjälpa till. Genom frivilligcentralen finns det möjlighet att stötta medmänniskor på olika sätt.
 • 2020-01-10
  Delar av Humlevägen stängs av
  Nu är det dags att lägga ny dagvattenledning och att byta spill- och vattenledningar i gatan på Humlevägen. Det innebär att sträckan mellan Dalagatan och Åsenvägen delvis kommer stängas av.