Aktuellt från Jönköpings kommun


 • Test av viktigt meddelande, VMA
  Idag måndagen den 5 december klockan 15.00 testas VMA och utomhusvarningen Viktigt meddelande till allmänheten. När det händer något i samhället som gör att det är risk för att människors liv eller hälsa kan vara i fara används systemet VMA.

 • De är bäst på tillgänglighet och bemötande i år
  Varje år prisas företag eller verksamheter som tänker på det mesta för sina kunder och gäster. Där det är anpassat för att alla människor ska kunna ta sig fram och ta del av information, och där kunnighet och bemötande från personalen är på topp. I år stod Bra Liv vårdmottagning och Malmborgs konditori och bageri som vinnare – och delar på prissumman på 10 000 kr.

 • Felparkerade elsparkcyklar är förbjudet – så jobba...
  Sedan september i år får du inte köra elsparkcykel på gångbanor och trottoarer, eller parkera den på annat ställe än på markerade parkeringsplatser för elsparkcyklar eller i cykelställ. Nu har Jönköpings kommun gjort en första oannonserad kontroll för att se hur Jönköpingsborna följer dessa trafikregler.

 • Se kommunfullmäktiges möte 30 november
  Sammanträdet börjar kl. 8.00 och du kan följa det på plats, i direktsändning eller i efterhand på Jönköping Play. På dagordningen är Förslag till verksamhets- och investeringsplan (VIP) för 2023-2025 med budget för 2023.

 • Nytt styre klart i Jönköpings kommun
  Det har gått 76 dagar sedan valet men nu har partierna kommit överens om ett nytt styre i Jönköpings kommun.

 • Sökes: begravningsombud
  Just nu söker länsstyrelsen nya begravningsombud som säkerställer att personer som inte tillhör Svenska kyrkan får sina intressen tillgodosedda. Kan det vara ett uppdrag för dig? Läs vidare.

 • Akut vattenläcka Söderåsvägen, Norrahammar
  Vattenläckan gör att boende på Söderåsvägen 42–54 och 39–49 är utan vatten.

 • Firarvecka inviger Norrahammars nya bibliotek
  28 november invigs det nya Centrumhuset i Norrahammar. Biblioteket är en av verksamheterna som håller Öppet hus och som sedan firar veckan ut. De andra som du kan besöka under måndagen är: Vätterhem, fritidsgården och familjecentralen.

 • Se kommunfullmäktiges möte 24 november
  Sammanträdet börjar kl. 9.00 och du kan följa det i direktsändning eller i efterhand på Jönköping Play. Bildande av bolag för bygge av laddinfrastruktur för tunga fordon och Bildande av naturreservatet Junebäckens källor är två av mötets ärenden.

 • Så jobbar vi med snöröjning
  I vår vinterväghållning följer vi ett antal kriterier med bestämda tidsramar beroende på vilken typ av väg det gäller.

 • Prata bygglov med oss – träffa bygglovavdelningen ...
  En gång i månaden bjuder bygglovavdelningen in för att svara på bygglovs­relaterade frågor genom 15 minuters personlig rådgivning. Nästa tillfälle är onsdag 7 december kl. 13-17, boka din tid i förväg och kom förberedd.

 • Förebygg att äldre blir lurade
  Just nu finns det personer som utger sig komma från Polisen för att få komma in till äldre personer i syfte att stjäla. Därför är det bra om du tar del av polisens tips på frågor att diskutera med äldre om samt generella råd till äldre för att skydda sig mot bedrägerier.

 • Tänd din eldstad på ett säkert sätt
  Har du en eldstad hemma? Planerar du att tända den under kommande kalla dagar? Kom ihåg att du har ansvar för att inte störa grannar och att elda på ett säkert sätt som minimerar skadliga utsläpp.

 • Nu kan du ta del av kommunens arkitektur­strategi
  Sedan i juni har vi en arkitekturstrategi för Jönköpings kommun. Ett kunskaps­underlag och dialogverktyg för hur vi ska lyckas med rätt balans mellan skönhet, hållbarhet och funktion – både när vi bygger nytt och bevarar det befintliga. Nu finns strategin att ta del av här på webben.

 • Ledningsarbete och omvandling till gågata – så bli...
  Förnyelsen av Väster blir ett viktigt arbete både under och ovan jord. De över 100 år gamla vatten- och avloppsledningarna ska bytas och del av Trädgårds­gatan ska omvandlas till gågata och gångfartsgata. I samband med omvandlingen ska även trafiksäkerheten i området höjas.


 • Fem smålandsprofiler dukar sitt personliga julbord
  Den 19-20 november arrangerar vi jul på Rosenlunds herrgård och rosarium. Både herrgården och rosariet pyntas och smyckas inför julen. Nytt för i år är att fem smålandsprofiler kommer få duka sitt personliga julbord.

 • Byggnation av ny entré vid Jönköpings stadspark
  Under vecka 46 påbörjar vi byggnationen av ny huvudentré i norra delen av Jönköpings stadspark. Vi kommer även anlägga en ny gångväg som leder upp genom arboretet. Vid arboretet kommer vi också bygga en ny bro.

 • Kungaparet besöker Jönköping
  2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M Konungen, firar 50 år som kung och dessutom är det 500 år sedan som Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige. Den 16 februari gör Kungaparet sitt officiella besök i Jönköpings län.

 • Friluftsforum – med fokus på en ny plan för friluf...
  Den 17 november påbörjas arbetet med den nya planen för friluftslivet i Jönköpings kommun. Nyttjar din förening naturen som arena – se till att vara med i arbetet med den nya planen.

 • Stabil ekonomi – men orolig omvärld påverkar kommu...
  Jönköpings kommuns ekonomi är stabil. Men en turbulent och orolig omvärld där inflationen och priser går upp gör att budgetarbetet påverkas.Det var de styrande politikerna i Koalition för Jönköpings slutsats under en presskonferens på måndag 31 oktober.

 • Jul på Rosenlunds herrgård och rosarium
  Den 19-20 november är du välkommen till Rosenlunds herrgård för att njuta av en stämningsfull helg med försmak av julen.

 • Söndag den 30 oktober är det rödingens och öringen...
  På söndag har du möjlighet att se rödingar som leker på riktigt nära håll i Huskvarna. Martin Falklind, bland annat årets naturfotograf 2021, är med och filmar under dagen. I Habo och Hovslätt har du möjlighet att se lekande öring.

 • Nu tar vi fram en trafikstrategi – för en hållbar ...
  Under hösten 2022 påbörjas arbetet med kommunes trafikstrategi, som ska ge en inriktning och vägledning i hur vi ska jobba med trafikrelaterade frågor. I takt med det ökande invånarantalet ställs krav på de gemensamma stadsrummen, när fler ska röra sig på samma yta.

 • Här är förslagen som ska sänka kommunens elförbruk...
  Europa står inför en energikris i vinter på grund av kriget i Ukraina. EU har uppmanat medlemsländerna att försöka sänka förbrukningen i vinter för att elpriset inte ska skena. I slutet på september tillsattes därför en arbetsgrupp i Jönköpings kommun för att se över kommunens och dess bolags förbrukning. Målet var att komma fram till förslag på eventuella åtgärder.

 • Norra Vedbo bygdefond öppen för
  ansökningar

  Nu öppnas en ny möjlighet för föreningar, organisationer och företag att söka pengar för landsbygdsutveckling. Det är nybildade Norra Vedbo bygdefond som öppnar för sin första ansökningsperiod.

 • Arbetet med konsten påbörjat i Nya Rosenlundsbadet
  Arbetet med konsten till det planerade Nya Rosenlundsbadet har inletts under sommaren. Först ut är konstnären Kenneth Balfelt som under sommaren inledde sitt uppdrag att ta fram en så kallad konstnärlig studie av platsen.

 • Stadsbyggnadspriset 2022 – lämna förslag på vinnar...
  Nu kan du lämna förslag på ett byggnadsverk eller en miljö som färdigställts i år och som bidrar till att utveckla stadsbilden i Jönköpings kommun. Senast måndag 31 oktober vill vi ha in förslagen.

 • Engagemang för demokratin granskas i ny studie
  Tillsammans med två föreningar undersöker Jönköpings kommun just nu medborgares och politikers engagemang i den lokala demokratin. Svaren ska ge kunskap om faktorer som påverkar möjligheten att delta och vara delaktig i den lokala demokratin – utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

 • Parkering för dig som pendlar – ny infartsparkerin...
  Längs Kortebovägen i höjd med Åbolidsringen finns nu en ny infartsparkering med utsikt över Vättern. Här finns nu 28 parkeringsplatser, cykelboxar och väderskyddat cykelställ. Parkera gratis här och gå, cykla eller ta bussen in till stan.

 • Dags att plocka in blomlådorna
  På lördag 15 oktober ska samtliga blomlådor som utgör trafikhinder för att dämpa hastigheten på kommunens gator plockas in för säsongen.

 • Strategi för ett ökat träbyggande
  Jönköpings kommun har sedan våren 2019 arbetat med att ta fram en träbyggnadsstrategi. Syftet med strategin är att den ska bidra till att minska byggsektorns klimatpåverkan genom att öka användningen av trä i byggprojekt som genomförs i Jönköpings kommun.

 • Nytt hållbarhetsprogram sätter riktningen för komm...
  Nu har kommunfullmäktige klubbat det nya hållbarhetsprogrammet, ”Program för hållbarhet i Jönköpings kommun”. Ett program som blir en språngbräda för att nå målen om ett hållbart samhälle 2030.

 • Se kommunfullmäktiges möte 6 oktober
  Sammanträdet börjar kl. 9.00 och du kan följa det i direktsändning eller i efterhand på Jönköping Play. Program för landsbygdsutveckling och Program för hållbarhet i Jönköpings kommun är två av mötets ärenden.

 • Lägg in höstlovsaktiviteter
  Arrangerar din förening något för lovlediga barn och unga under höstlovet – lägg in det i vår evenemangskalender.

 • Uppdatering om arbetet med Slottsbron
  Slottsbron i centrala Jönköping är i det närmaste färdig men det återstår några detaljer innan vi kan öppna den.

 • Nu kan du pitcha din kulturidé för kommunen
  Nu bjuder vi in kulturföreningar och enskilda kulturaktörer som vill få stöd för att förverkliga sin idé tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun. Onsdagen den 26 oktober kan du boka 15 minuters pitch-tid. På den kvarten presenterar du sedan din idé för personal från kulturenheten. Välkommen!Uppdatering 20 oktober: Intresset har varit stort och alla tider är bokade.

 • Lokal kraft ska höja krisberedskapen i Jönköping
  Så kallad ö-drift är på väg att bli verklighet i Jönköpings kommun. Kommunen har tagit beslut om en avsiktsförklaring att tillsammans med Jönköping Energi säkra lokal kraftförsörjning vid ett eventuellt längre bortfall av el.

 • Ett hem att växa i – utbildning för familjehem
  Behovet av familjer som öppnar upp sitt hem för barn och ungdomar är stort i hela vårt län. Därför är Jönköpings kommun en del av Familjehemsresursen, som rekryterar och utbildar familjehem.

 • Jönköpings kommun byter teleoperatör

  Den 28 september byter Jönköpings kommun teleoperatör från Telia till Tele2. Det innebär att vissa störningar i telefonin kan förekomma.

 • Information om dataintrång på Vklass
  Leverantören av Vklass upptäckte den 21 september att en användare exporterat elevers personuppgifter ur Vklass och publicerat på en webbplats.

 • Hur kan ditt område bli bättre?
  Nu vill vi ha in dina förslag på hur ditt närområde kan bli bättre. Gör din röst hörd och berätta för oss hur våra kommundelar kan förbättras.

 • Midnattsvigsel på Rosenlunds herrgård
  Vill du gifta dig under månens sken och säga JA i herrgårdsmiljö? Då ska du boka in midnattsvigsel på Rosenlunds herrgård.

 • Nu får du fakturan från oss till din digitala brev...
  Har du en digital brevlåda? Då får du din faktura från kommunen dit i stället för hem som pappersfaktura.

 • Vad tycker du är viktigt för framtidens Norrahamma...
  Norrahammars bruk ska utvecklas och på sikt få ny bebyggelse. Nu vill vi ha in dina tankar och idéer om platsen och önskemål om vad du vill se här i framtiden. Inkomna synpunkter kan sedan användas som underlag när vi arbetar vidare med platsens utveckling.

 • Mänskliga rättigheter i fokus – ett internationell...
  En delegation med ledande tjänstepersoner och politiker från Stellenbosch stad kommer att besöka Jönköpings kommun under v. 38 i september. Deras besök är en del av planeringsfasen i det kommunala partnerskapsprojektet som inletts med Jönköpings kommun under 2020.

 • Möjlighet till att få bidrag för lokala naturvårds...
  Planerar du att genomföra ett projekt inom naturvård, friluftsliv eller folkhälsa? Då kan du ansöka om statligt bidrag hos Lokala naturvårds­satsningen (LONA), som ger möjlighet till 50 % finansiering av projektet.

 • Få incidenter och få köer när valet genomfördes i ...
  Klockan 20.00 stängde vallokalerna i Jönköpings kommun. Över lag har valdagen flutit på bra och några längre köer har inte förekommit.

 • Rasrisk vid Idas skola – vallokal flyttas
  Under fredagseftermiddagen utrymdes delar av undervisningen i Idas skola i centrala Jönköping på grund av misstänkta sättningar i marken. Tekniska kontoret har uppmärksammat sprickor i asfalten och att marken under pelarna börjat röra på sig.

 • Nominera till Tillgänglighets- och bemötandepriset
  Det ska vara enkelt att ta sig fram i Jönköpings kommun. Inte bara på gator, torg och offentliga platser, utan även i offentliga lokaler, butiker och restauranger. Vem eller vilka tycker du ska prisas för sin goda tillgänglighet och sitt bra bemötande? Nominera senast 30 oktober.

 • Kommunen vill få bort föroreningar på Vätterstrand...
  Föroreningarna som upptäckts på Vätterstranden och vid Oset i Jönköping behöver utredas vidare enligt Miljö- och hälsoskyddskontoret. Jönköpings kommun söker därför totalt en miljon kronor från Naturvårdsverket för att utföra en huvudstudie vid respektive plats.

 • Tiderna förändras – det gör Tändsticksmuseet också
  Nu stänger Tändsticksmuseet för att packa ner den nuvarande basutställningen – och öppnar sommaren 2023 med en ny utställning på plats.

 • Parkeringstillståndet digitaliseras
  Den 1 juli 2022 påbörjade Jönköpings kommun införandet av
  digitala parkeringstillstånd. Under september genomför vi skiftet för boende på Torpa, Bäckalyckan och Jönköping söder.


 • Parkeringsförbud för elsparkcyklar på gång- och cy...
  Från och med 1 september är det förbjudet att parkera elsparkcyklar på gång- och cykelvägar. Samma dag blir det även förbjudet att köra elsparkcykel på gångbanor och trottoarer.

 • Valdebatter – nära dig
  För att få koll på hur de olika politiska partierna tänker kring just dina lokala hjärtefrågor bjuder Jönköpings bibliotek in alla partier så att du kan ställa dina frågor – och förhoppningsvis få svar.

 • Ny lokalgata norr om Kruthusgatan
  För att förbereda för nya bostäder och förskola behöver vi bygga en ny gata inom kvarteret Sömnaden, norr om Kruthusgatan i Huskvarna.

 • Utredning klar: Inga oegentligheter i HR-chefens a...
  Det finns inga oegentligheter kring det anställningsavtal som under sommaren granskats av lokala medier. Det visar den utredning som genomförts av chefsjuristen på uppmaning av stadsdirektören och efter en anmälan till kommunens visselblåsarfunktion.

 • VA-arbete på Huskvarnavägen påverkar trafiken
  Från och med den 19 augusti pågår VA-arbete på Huskvarnavägen: ny dagvattenledning samt byte av spill- och vattenledningar. Här hittar du information om hur trafiken påverkas av arbetet.


 • Inkomstkontroll av barnomsorgsavgift 
  Vi vill att alla ska betala rätt avgift för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem, det är en rättvisefråga. Därför görs en årlig inkomstkontroll då vi jämför hushållets registrerade inkomst med den deklarerade inkomsten hos Skatteverket.

 • VA-arbete på Slottsgatan fortsätter i augusti
  I mitten av augusti fortsätter arbetet med att lägga nya dagvattenledningar samt byte av spill- och vattenledningar på Slottsgatan. Arbetet är en del av VA-förnyelsen som pågår i Jönköpings kommun.

 • Information om ditt barn i V-klass
  Saknar du som vårdnadshavare information om ditt barn i V-klass? Som ny användare kan du logga in tidigast sju dagar före ditt barns första dag på förskolan eller skolan.

 • Tillfällig gångväg vid Munksjökajen
  Kajen är ett över 500 meter långt stråk som sträcker från Munksjöstaden och upp till Jönköping university. Munksjökajen är renoverad och kommer att bli en del av den framtida strandpromenaden runt Munksjön och ett nytt vardagsrum i centrala Jönköping.

 • Ny kombiterminal på Torsvik kan ge stora klimatvin...
  En tillfällig kombiterminal inom Torsviksområdet är sedan ett antal år tillbaka i drift. Ett beslut om att bygga en permanent kombiterminal kan nu tas för att ersätta den tillfälliga kombiterminalen. Detta både för att möta den ökade efterfrågan på godstransporter via järnväg samt för att kunna frigöra mark för stadsutveckling inom Södra Munksjön.

 • Information om VA-arbetet i och vid Museiparken
  Under hösten 2022 inleder vi arbetet med att förnya vattenledningarna och utöka kapaciteten i dricksvattennätet i området kring Museiparken.

 • Undvik onödiga olyckor – håll koll på grönskan
  Nu grönskar det i dalens famn, så se till att sikten är fri kring din tomt. Varje år skadas fotgängare, cyklister och bilister i onödan för att sikten är skymd.

 • Kommunen får superutmärkelse
  En kommun med stark arbetsmarknad, god befolkningstillväxt, hållbara samhällen och bra skola och kultur och fritid. Jönköpings kommun står som vinnare som Årets Superkommun i kategorin Städer och stadsnära kommuner.

 • Kommunen undersöker riskområden - vill uppnå giftf...
  I Sverige finns ett stort antal områden som är misstänkt förorenade och kan medföra skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. Sådana områden finns också i Jönköpings kommun.

 • Ukrainska flyktingar väntas återigen till Västerhä...
  Omkring 150 flyktingar väntas snart kunna flytta in i anläggningsboendet Västerhäll i Tenhult. Jönköpings kommun har kommit överens med Migrationsverket om ett avtal för boendet som gäller från 1 juni.– Vi är glada att redan nu kunna ställa upp och ta emot de flyktingar som söker sig till oss, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Jönköpings kommun.

 • Undervisningsbassängen på Rosenlundsbadet stängs a...
  Under måndagsförmiddagen gick motorn till cirkulationspumpen i undervisningsbassängen på Rosenlundsbadet sönder. För att åtgärda problemet behöver vi stänga av bassängen och tömma den på vatten.

 • Avstängda gång- och cykeltunnlar på Torpleden och ...
  På grund av tätskiktsbyte kommer gång- och cykeltunnlarna på Torpleden och Attarpsvägen att tillfälligt stängas av för all trafik.

 • Sommargata längs del av Vätterstranden – för säker...
  Sommaren närmar sig och liv och rörelse på Vätterstranden med den. I år görs säkerhetsåtgärder för del av gång- och cykelvägen – efter förslag som inkom i förra sommarens medborgardialog om Vätterstrandens utveckling.

 • De är Årets förening och kulturstipendiater
  Kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun har nu utsett Årets förening 2021 och vinnaren av stipendiet är Jönköping Taekwon-do klubb! Nämnden har även utsett flera kulturstipendiater som får motta stipendier på upp emot 25 000 kronor.

 • Vård- och omsorgsfakturor försenade
  Fakturorna för vård och omsorg avseende april månad skickas ut med några dagars fördröjning. Med anledning av detta skjuts även förfallodatum fram.

 • Vattenavstängning Wilhelm Thams väg, Huskvarna
  Ett VA-arbete gör att vattnet behöver stängas av på Wilhelm Thams väg nu på morgonen den 17 maj. Arbetet beräknas ta en timme.

 • Jönköpings kommun kan köpa förorenad mark på Marie...
  Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede.

 • Carola Låstberg, ny hälso- och sjukvårdschef
  Sedan den första april 2022 är Carola Låstberg hälso- och sjukvårdschef i Jönköpings kommun.

 • Information om VA-arbetet i och vid Museiparken
  Under vecka 20 börjar vi förberedelserna inför höstens VA-arbete som sker i och vid Museiparken. En del av VA-arbetet kommer att ske inne i parken, vilket innebär att vi tillfälligt behöver flytta på konstverket och plocka ned en del av muren.

 • Cykelöverfarter blir blå för ökad trafiksäkerhet 
  Gång- och cykelvägen mellan Granbäck och Bankeryd har breddats och korsningarna har byggts om för att öka säkerheten och förbättra framkomligheten för cyklister. För att ytterligare öka tydligheten färgas alla cykelöverfarter i korsningar längs sträckan blå.

 • Dags att ta första steget i nya boktrappan i Huskv...
  Fredagen den 13 maj kl 14-16 tas de första stegen i kommunens nya boktrappa som leder upp till Mjölkafållans nya lekplats. Invigningen firas bland annat med en betraktelse av författaren Katarina von Bredow, överraskningar till barnen och fika till alla.

 • Försvarsmakten övar i Jönköpings kommun
  Mellan den 9-26 maj kommer Försvarsmakten att genomföra tre övningar i Jönköpings respektive Vaggeryds kommun.

 • Renovering av Liljeholmsparken
  Under vecka 19 börjar vi arbetet med att förbättra och rusta upp Liljeholmsparken. Vi kommer bland annat att bygga om lekplatsen, lägga om strandskoningen i kanalen och justera grusgången.

 • VA-arbetet på Huskvarnavägen skjuts fram till augu...
  På grund av förseningar i VA-arbetet på Liljeholmen behöver vi skjuta fram byggstart på Huskvarnavägen till mitten av augusti.

 • Vi söker testpersoner för utveckling av jonkoping....
  Jonkoping.se är kommunens övergripande informationskanal som ständigt är under utveckling. Nu söker vi personer som kan testa och svara på några frågor om sin upplevelse av olika webbplatser.

 • Invigning av nya Slottsparken i Huskvarna
  Under de senaste åren har Jönköpings kommun arbetat med att utveckla Slottsparken i Huskvarna.

 • Nu blir del av Östra Storgatan sommargågata
  Måndag 25 april börjar förberedelserna för att göra i ordning en del av Östra Storgatan till sommargågata. Sträckan mellan Hovrättstorget och Kristine kyrka kommer stängas av för genomfartstrafik och möbleras med sittmöbler, plan­teringar, lekutrustning och belysning.

 • Normstorm 10 år
  I tio år har projektet Normstorm belyst och ifrågasatt normer tillsammans med eleverna i Jönköpings kommuns skolor. Nu kan du se årets utställning på Jönköpings läns museum.

 • Nästa steg i ombyggnationen av Norrahammars centru...
  Norrahammars centrum byggs om och ombyggnationen sker i olika faser. I slutet av april 2022 går vi in i nästa skede. Vi påbörjar då byggnationen av centrumgången och kyrktorget.

 • Viktigt att veta vid tillfällig övernattning
  Har eller planerar du att hyra eller låna en lokal för tillfällig övernattning? Är du ledare för barn eller ungdomar som ska sova på madrasser i ett klassrum eller i en gympahall? Det är viktigt att du tar ditt ansvar för att minimera risken för att något ska hända, exempelvis en brand.

 • Koll på kommunens renhållning
  Det kommunala bolaget June Avfall AB har tagit fram ett förslag till ny renhållningsordning som omfattar Jönköpings kommun. Nu kan du fördjupa dig i förslaget och lämna dina synpunkter.

 • Trädgårdsgatan blir sommargågata 
  Den 8 april kommer det allra första tecknet på att Trädgårdsgatan blir sommargågata i år igen. Vi kommer att stänga av kvarteret mellan Nygatan och Skolgatan för att möjliggöra för att uteserveringarna att kör igång sin verksamhet redan nu.

 • Nya besked från Migrationsverket angående evakueri...
  De evakueringsboenden som på kort tid tagits fram i Jönköpings kommun på uppdrag av Länsstyrelsen via Migrationsverket kommer inte att användas i närtid.I ett brev från Migrationsverket ändrar myndigheten sin prognos och prioriterar därmed anläggningsboenden i de delar av landet där Migrationsverket har kontor.

 • Ny chef till digitaliseringsavdelningen
  Per Wikström blir ny chef för digitaliseringsavdelningen på Jönköpings kommun. Han kommer närmast från Göteborgs stad där han är avdelningschef för kvalitet, samordning och utveckling på grundskoleförvaltningen.

 • Granskning: Utbyggnadsstrategi 200 000 invånare - ...
  Utbyggnadsstrategi 200 000 invånare tas fram för att ha beredskap när Jönköpings kommun växer. Arbetet är uppdelat i två delar: centrala tätorten och mindre tätorter och landsbygden. Nu är den första delen ute på granskning.

 • Christina Stenberg ny stadsbyggnadsdirektör
  Christina Stenberg, som varit tillförordnad stadsbyggnadsdirektör i Jönköpings kommun, blir ny stadsbyggnadsdirektör. Beslutet togs av kommunstyrelsen i dag 15 mars.

 • Jönköpings kommun förbereder flera evakueringsboen...
  Jönköpings kommun har via länsstyrelsen fått en hemställan från Migrationsverket om att bidra med evakueringsbostäder.

 • Ökad beredskap för att ta emot flyktingar i Jönköp...
  Jönköpings kommun hissade på fredagen den ukrainska flaggan utanför Rådhuset för att visa solidaritet med det ukrainska folket.Samtidigt pågår aktivitet för att förbereda kommunen inför en eventuell flyktingström.

 • Jönköpings kommun hissar den ukrainska flaggan
  Jönköpings kommun hissar den ukrainska flaggan utanför Rådhuset. Flaggningen är ett sätt att visa solidaritet med det som landet just nu utsätts för av Ryssland.

 • Stärkt medborgarservice i Jönköping
  Den 24 februari öppnar Jönköpings kommuns kontaktcenter för besök i sin lokal i Juneporten. Välkommen hit!

 • Säkra besök på äldreboenden gäller fortfarande
  Trots lättnaderna i covid-restriktioner i samhället gäller fortfarande Säkra besök på äldreboenden. Det innebär att vi alla måste vara extra försiktiga när vi träffar de som bor på äldreboenden.

 • Andreas Persson (S) tar över som kommunalråd i Jön...
  Andreas Persson (S) är nytt kommunalråd i Jönköpings kommun. Han tar över efter Ilan De Basso (S) som fått nya uppdrag i Europaparlamentet.

 • Nya Jönköpingsförslaget lanserat
  Den 27 januari tog kommunfullmäktige beslut om lanseringen av Jönköpingsförslaget, ett e-förslag som kommer att ersätta det som tidigare kallats medborgarförslag. Du kan lämna ett förslag i vår e-tjänsteplattform redan idag.

 • Har du stöd från socialförvaltningen? Då får du sn...
  Du som får stöd från socialförvaltningen (exempelvis trygghetslarm, matkorg, hemsjukvård, boendestöd, korttidsvård, särskilt boende) får snart ett brev där vi ber dig om dig att fylla i en blankett med uppgifter om dina inkomster. Vi behöver dessa uppgifter för att kunna räkna ut hur mycket du ska betala i avgift för det stöd som du får.

 • Faderskap/föräldraskap kan bekräftas digitalt från...
  Vid årsskiftet inörs nya lagändringar som påverkar fastställandet av faderskap/föräldraskap. Från och med 1 januari 2022 kan föräldrar till barn födda 1 januari 2022 eller senare fastställa faderskap/föräldraskap digitalt med hjälp av en ny e-tjänst hos Skatteverket.

 • Dialoger om nya Rosenlundsbadet
  Under hösten har dialoger förts med civilsamhället kring det nya Rosenlundsbadets utformning för att få med alla behov tidigt i processen.

 • Arbete med ny kulturstrategi och kulturplan för Jö...
  Jönköpings kommun tar fram en ny kulturstrategi och kulturplan för perioden 2022–2026. Kulturstrategin är till för att skapa en gemensam kulturpolitisk utgångspunkt i Jönköpings kommun och kulturplanen kommer att visa kommunens prioriteringar för att uppnå de nationella kulturpolitiska målen.

 • Kommunfullmäktiges beslut: nytt badhus på Rosenlun...
  Den 2 september 2021 beslutade kommunfullmäktige enligt kommunstyrelsens förslag om ett nytt badhusbygge på Rosenlund. Beslutet innebär att en ny sim- och badanläggning byggs intill befintliga Rosenlundsbadet. Här hittar du fakta och svar på vanliga frågor om nya Rosenlundsbadet.

Text