Nu öppnar kommunens första modellbibliotek 

etikett

Idag, den 10 maj, är det dags för invigning av kommunens första modellbibliotek på Barnarpsskolan. Det är ett bibliotek med extra allt som ska bidra till elevernas språkutveckling.

Under lång tid har ett nytt bibliotek med det lilla extra planerats på Barnarpsskolan. Tanken med biblioteket är att det ska vara navet i skolans språkarbete och bidra till en tillgänglig och utvecklande miljö för eleverna. Nu står det äntligen klart och det firas med en invigning den 10 maj.

Biblioteket har utformats av personal på Barnarpsskolan och finns inte längre bara i ett rum, utan sträcker sig över hela området. Biblioteket ska erbjuda något för alla elever, oavsett ålder och förkunskaper inom läsning. Ute på skolgården är exempelvis biblioteket tillgängligt i form av en lässlinga som kombinerar läsning och fysisk aktivitet. Inomhus finns läshörnor i alla klassrum och i korridoren. Dessutom har medarbetarna på skolan förberett bokkassar som är anpassade efter de olika årskurserna. Dessa bokkassar går att låna hem. På så sätt går det att locka till intresse för språkutveckling även utanför skolan.

-Vi hoppas att vårt skolbibliotek ska få inspirera våra elever till läsning och öka deras förmåga att uttrycka sig och ta ställning i demokratiska frågor. Vår önskan är även att inspirera andra grundskolor i kommunen att utveckla sina skolbibliotek, genom att de får besöka oss. Det berättar Marie Jildestedt som är rektor på skolan.

Mer information om modellbiblioteket finns på hemsidan Pedagog Jönköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.