Succé för Branschmässa, 1700 elever deltog

etikett

Onsdagen den 10 maj var det premiär för Branschmässa på Elmia. Det är en ny mässa i regionen som besöktes av 1700 åttondeklassare. Under dagen fick eleverna träffa ett hundratal utställare inom ett tiotal branscher för att öka sin valkompetens inför framtida gymnasie- och yrkesval.

Sedan ett år tillbaka driver utbildningsförvaltningen och näringslivsavdelningen på Jönköpings kommun ett gemensamt projekt som heter Samverkan skola arbetsliv. Projektet syftar till att stärka elevers kunskap inför framtida val av studier och yrken samt att möta arbetsgivares kompetensbehov. Det är inom ramen för detta projekt som mässan arrangerades.

Mässan genomfördes i år som en pilot och blev den första i sitt slag i regionen. Målsättningen är att den ska återkomma årligen. På mässan fick eleverna möta en mängd yrkesföreträdare som inspirerade och vägledde dem för framtida studie- och yrkesval.

- Det var så kul att få anordna piloten på mässan, vi ser stor potential med detta projekt! Sen var det väldigt givande att vi kunde möjliggöra möten mellan nyfikna ungdomar och arbetslivet. Det hoppas vi ska ge flera goda resultat framöver, inte minst bidra till välgrundade gymnasieval för våra elever. Det säger Johan Albertsson som är projektsamordnare på utbildningsförvaltningen.

Läs mer om Branschmässan på gymnasievalswebben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.