search
Sök
menu
Meny

Borgerlig vigsel

Om ni planerar att gifta er borgerligt så erbjuder vi vigsel på Rosenlunds Herrgård på lördagar mellan klockan 10.00 och 15.00.

På grund av restriktioner med hänsyn till Covid-19 ställer vi in alla vigslar på Rosenlunds herrgård fram till 24 januari 2021. Det går fortfarande att genomföra vigslar på annan plats eller utomhus, med max 8 deltagare totalt. Vid frågor kring detta, kontakta vigseladministrationen på 036-10 76 26

Innan ett giftermål genom borgerlig vigsel kan det vara bra att gå igenom en del praktisk information. Du har kanske frågor och funderingar kring vad som behövs bestämmas innan en vigsel, men också om hur vigselceremonin går till och vad som händer efter vigseln. Vi har därför samlat information som du kan ta del av här nedan.

Inför vigsel

Anmälan om hindersprövning - Ansök om hindersprövning hos Skatteverket i god tid (se länk nedan). Det kan ta mellan tre till sex veckor i handläggningstid. Observera att intyg om hindersprövning är giltigt i fyra månader.

Om du inte är folkbokförd i Sverige ska du uppsöka Skatteverket för att göra ansökan om hindersprövning. Medtag giltig legitimation.

När ansökan är klar kommer två papper (hindersprövning och vigselintyg) i retur från Skatteverket. Dessa ska skickas in till vigseladministrationen senast 10 dagar innan vigsel.

Adress:
Huskvarna Stadshus
Vigseladministrationen
Box 1002
561 24 Huskvarna.

Anmälan om efternamn - Anmälan om efternamn görs hos Skatteverket.

Bokning av vigsel - Ni kan lämna personuppgifter och önskemål om datum och plats för vigseln i formuläret under rubriken e-tjänster. När vigseln är bokad får ni en bekräftelse per post. Får du ingen bekräftelse på din vigsel inom en vecka kan du ringa till vigseladministrationen.

Vigslarna förrättas i Rosenlunds herrgård på lördagar mellan kl. 10.00–15.00. Om ni har önskemål om annan tid eller plats kan ni kontakta vigseladministrationen. Om ni väljer en annan plats har vigselförrättaren rätt till reseersättning enligt gällande regler. Lägsta beloppet är 50 kr.

Vigselförrättare - Det finns 15 vigselförrättare som tjänstgör veckovis (se lista under dokument).

Vigselceremonin

Ceremonin - Vi reserverar 30 minuter för er vigsel. Hur ceremonin utformas, utöver texten, kan paret och vigselförrättaren komma överens om. Vid vigseln ska paret ha med sig giltig legitimation.

Vittnen - Två myndiga vittnen ska närvara och ha med sig giltig legitimation.

Du bokar din vigsel via webben eller genom att ringa vigseladministrationen.

Efter vigseln

Vigselintyg - Efter vigseln skickar vigseladministrationen vigselintyget till Skatteverket för registrering i folkbokföringen.

Kostnad - För en borgerlig vigsel är kostnaden 625 kr (inklusive moms), vilket faktureras efter vigseln.

Alla hjärtans dag-vigsel

Vill du gifta dig på alla hjärtans dag? Söndagen den 14 februari 2021 mellan kl. 11.00 - 18.00 öppnar vi en kärleksfullt pyntad herrgård för vigsel.

På alla hjärtans dag erbjuder vi:

  • Vittnen på plats
  • Fotograf på plats
  • Fika med vaniljhjärtan
  • Skål med bubbel efter ceremonin
  • Brudbukett för utlåning
  • Pyntad herrgård

Särskilda restriktioner råder med tanke på covid-19:

  • Max 4 gäster får närvara utöver brudparet
  • Alla par måste förboka sin vigsel

Boka via bokningsformuläret här på sidan, genom att eposta vigseladministrationen@jonkoping.se eller ring 036-107626 (telefontid vardagar kl. 14.00-16.00).

Kontakt

Telefontid för bokning:
Måndag – fredag kl 14.00-16.00
Tfn 036-10 76 26