Bli kontaktperson för barn och ungdomar

Här finns information om att vara kontaktperson för barn- och ungdomar.

Som kontaktperson är du någon som ett barn eller en ungdom kan uppleva nya saker tillsammans med, någon som kan visa på alternativ i tillvaron men framförallt har tid att lyssna. Ett uppdrag för dig som har hjärterum och lite tid över.

Vad ni gör tillsammans beror på barnets eller ungdomens behov. Det kan handla om att träffas för att sitta och prata, fika ihop, gå på bio eller hockey, idrotta tillsammans, ta en promenad och en mängd andra saker.

Du får ett arvode och ersättning för omkostnader.

Du behöver vara 22 år för att bli kontaktperson till ett barn eller en ungdom.

Vem behöver en kontaktperson?

Det finns många olika anledningar till att barn och ungdomar behöver en extra vuxen. Det kan vara att de har föräldrar som av olika anledningar inte kan tillgodose deras behov vad gäller fritidssysselsättning. Det kan också handla om att de har svårt att hänga med i skolan, är ensamma, utsatta och mobbade, har kommit ensamma till Sverige, är på gränsen till destruktivt beteende eller har ett begränsat nätverk.

Hur blir jag kontaktperson?

Fyll i intresseanmälan nedan. Därefter kontaktar vi dig. Obs! Titta gärna i din mapp för skräppost om du saknar mejlåterkoppling från oss.

Du är även välkommen att skicka e-post eller ringa oss vid frågor.

Intresseanmälan

Observera att de fält med * är fält du måste fylla i för att kunna skicka in formuläret.


Hur har du fått vetskap om vårt behov av kontaktperson (välj ett alternativ)?  * (obligatorisk)
Hur har du fått vetskap om vårt behov av kontaktperson (välj ett alternativ)?Kontaktuppgifter
KontaktuppgifterOm personuppgifter i formuläret
Personuppgifter som du lämnar databehandlas av socialnämnden med syfte att registrera och handlägga ditt ärende. Socialnämnden är personuppgiftsansvarig. Information om registrerade personuppgifter lämnas efter skriftlig begäran ställd till Jönköpings kommun, Socialnämnden, 551 89 Jönköping

Senast granskad/publicerad: