Så här använder du sök

Här finns information om hur du söker för att hitta information på jonkoping.se.

Har du svårt att hitta när du söker på jonkoping.se? Skriv det du söker efter i sökrutan och klicka på sök-knappen. Du kommer då till sökresultatsidan och får en lista med olika sidor som innehåller det ord du sökt på.

Hur ditt sökresultat ordnas styrs av ett antal kriterier, bland annat av hur många gånger ordet finns med på sidan eller om det står med i sidans rubrik.

Hittar du inte vad du söker kan du prova synonymer, till exempel gata istället för väg eller avfall istället för sopor. Då och då tittar vi på vilka ord besökarna använder och försöker anpassa sidorna så att vi får med alla synonymer i texterna, men det är inte säkert att vi har lyckats överallt.

Ett annat sätt kan vara att använda olika varianter eller böjningar av samma ord, till exempel gata, gator, gatorna. Vår sökmotor klarar vissa varianter av samma ord, men har tyvärr en viss begränsning.

Skärmbild som visar kategorierna vid filtrering

Filtrering

Söker du på något du vet borde finnas i en speciell kategori? På sökresultatsidan kan du filtrera ditt resultat. Klicka på en ämneskategori till höger om ditt sökresultat, så filtreras din sökning att endast visa träffar inom det området.

Filer och dokument

Filer och dokument listas inte i sök. Det beror på att vi har en ganska stor mängd protokoll på jonkoping.se, som tyvärr gärna dominerar bland sökträffarna om de får möjlighet. Därför har vi valt att helt ta bort dokumenten ur sök.

Fler tips

  • Kontrollera att du har stavat korrekt. Sökmotorn har en funktion som hjälper dig att stava eller hitta närliggande ord. När du får en tom resultatsida föreslår ibland sökmotorn alternativa stavningar eller ord på det du just sökt på. Klicka på det så görs en ny sökning.
  • Ange mindre specifika sökord. Ju mer specifika ord du söker på desto mindre sannolikt är det att det finns en sida med just det innehållet.
  • Använd asterisk för att hitta andra ändelser av det sökta. Vill du till exempel söka på både webbsida och webbplats så skriver du webb*.

Kontakta oss

Om du trots allt inte kan hitta det du söker efter kan du ringa vårt kontaktcenter, tfn 036-10 50 00 under kontorstid. Där får du hjälp att hitta rätt!

Senast granskad/publicerad: