search
Sök
menu
Meny
Sök

Boendeparkering, områden

Du kan ansöka om boendeparkering inom blå och gul parkeringszon. Dessa zoner är uppdelade i mindre områden.

Du kan läsa om de olika zonerna under respektive rubrik. Längst ner på sidan hittar du en karta där alla områden är markerade.

Avgift boendeparkering

Taxa A: 250 kr/månad
Taxa B: 200 kr/månad

Bäckalyckan

Bäckalyckan delas in i två områden: Bäckalyckan västra (område 40) och Bäckalyckan östra (område 41).

Bäckalyckan västra (område 40)

Gränserna för Bäckalyckan västra (område 40) utgörs av Stadsparksgatan, Stadsparksberget och Selma Lagerlöfsgatan i väst, Dunkehallavägen i norr, tvärgatorna ner mot Bäckalyckevägen i öst (dock inte Bäckalyckevägen) och Humlevägen och Hemstigen i söder. Se karta längst ner på sidan.

Taxa B

Bäckalyckan östra (område 41)

Gränserna för Bäckalyckan östra (omr 41) utgörs av Bäckalyckevägen i väst, Dunkehallavägen/Kortebovägen i norr, Ståltorpsgatan och Kristinedalsgatan i söder och Junegatan i öst. Se karta längst ner på sidan.

Taxa A

Jönköping Söder

Jönköping Söder område 52-53, omfattar delen mellan Kungsgatans södra sida och Torpagatan. I väster begränsas området av Friardalen/Gröna gatan och i öster av Barnarpsgatan. Se karta längst ner på sidan.

Taxa A

Torpa

Torpa, område 54, begränsas av Torpagatan i norr och Gränsgatan/Solbergagatan i söder. Från Gröna gatan (samt Syréngatan) i väster till Barnarpsgatan i öster. Se karta längst ner på sidan.

Taxa B

Liljeholmen

Den som parkerar på gatorna på Liljeholmen måste betala parkeringsavgift. Du som bor i området kan enkelt betala din parkering med ett boendekort till subventionerat pris. Gränserna för området utgörs av Järnvägen i väster, Vättern i norr, Liljeholmsparken och Starrgatan i söder och Saturnusvägen i öster. Se karta längst ner på sidan.

Taxa B

Öster

Se karta längst ner på sidan.

Taxa A

P-plats Ekhagsringen

P-plats Ekhagsringen, beviljas boende i fastigheter norr om Elektravägen fram t.o.m. Hagtornsgatan. Boendeparkeringen gäller endast på P-plats Ekhagsringen. Se karta längst ner på sidan.

Taxa B

Huskvarna

Den som parkerar på gatorna i stora delar av centrala Huskvarna måste betala parkeringsavgift. Du som bor i området kan enkelt betala din parkering med ett boendekort till subventionerat pris. Gränserna för området utgörs av Grännavägen i väster, Järnvägsgatan i norr/öster och Huskvarna ån i väster/söder. Gäller dock inte P-zon 1 (Lila) eller P-zon 3 (blå). Se karta längst ner på sidan.

Taxa B

 

Karta över boendeparkering i Jönköping

Du kan zooma in och ut i kartan. Du kan också använda länken nedan för att öppna karta i en större vy.

Karta över zoner för boendeparkering Länk till annan webbplats.