Bollplan för spontanidrott och träning på Öxnehaga

Del av den färgglada bollplanen på Öxnehaga, med basketkorgar och utsikt över Vättern i bakgrunden.

Hej och välkommen – här finns exempel på aktiviteter att göra och sporter att utöva på bollplanen på Öxnehaga. Viss utrustning finns för utlåning hos Fritidsbanken. Ha så kul och visa hänsyn!

Bollplanen är en spontanyta där en rad olika aktiviteter kan utföras. Underlaget består av golvplattor som är anpassat för bollspel och olika aktiviteter. Kom ihåg att bollplanen ligger nära bostäder så visa hänsyn till de som bor i närheten.

Låna utrustning

Lån av utrustning kan göras hos Fritidsbanken. På deras hemsida kan ni se öppettider och övrig information.

Fritidsbanken Jönköping Länk till annan webbplats.

Ibland kan även Öxnehaga bibliotek eller Forum ha en del utrustning.

Några exempel på vad du kan göra och vilka sporter du kan utföra på den här bollplanen:

Hockey

Hockeymålen kan ställas på planen för att spela hockey med inlines på sommaren eller vanlig ishockey på vintern. Glöm inte att under isfri tid ställa tillbaka målen utanför planen när ni har spelat klart, det är viktigt för att andra ska kunna använda ytan och för att golvplattorna ska kunna fungera på rätt sätt.

När vintervädret tillåtet går det sätta upp sarg och spola is. Hör med Vätterhems bovärd, så får du hjälp med detta. Var rädd om dig och använd rätt skydd. Se även upp för blöta löv som kan göra ytan hal.

Shuffleboard

Shuffleboard går mycket bra att spela utomhus! Om du inte har egen utrustning kan du låna på Fritidsbanken, se länk ovan på den här sidan.

Youtube: How to play shuffleboard (hur du spelar shuffleboard) Länk till annan webbplats.

Airbadminton

Airbadminton är badminton anpassat för utomhusbruk. Med rätt boll kommer den klara av spel även när det blåser utomhus. Stolpar finns utanför planen och de ska alltid ställas tillbaka efter spel. Nät finns att låna på Fritidsbanken, se länk ovan på den här sidan.

Youtube: Airbadminton rules, match and further recommendations (regler, match och andra rekommendationer) Länk till annan webbplats.

Curling

Poäng räknas på samma sätt som vid vanlig curling. På filmen kan du se hur ni kan räkna poäng. Utrustning kan du låna på Fritidsbanken, se länk ovan på den här sidan.

Youtube: Spela curling Länk till annan webbplats.

Triq arena

Triq arena är ett bollplank med där du övar på precisionsspel.

Youtube: Modern teknikträning och spontanidrott för bollsport, Triq arena Länk till annan webbplats.

Utöver dessa sporter kan du spela king, fotboll, basket och mycket mer.