search
Sök
menu
Meny

Friluftsliv och motion

Tycker du om att vara ute i det fria? Då har du hamnat rätt. Jönköpings kommun har mycket goda möjligheter och här hittar du många goda tips. Vandringsleder, skidspår, naturreservat, badplatser och en massa annat.

Ett rikt och tillgängligt friluftsliv förebygger ohälsa och bidrar till ökat miljöengagemang. Kommunerna kan göra viktiga insatser för friluftslivet såväl i egen regi som genom att stötta lokala friluftsorganisationer och aktörer inom naturturism.

Miljöminister Lena Ek (C) 2012

I Jönköping jobbar vi ständigt med att förbättra friluftslivet. 2015 kom vi på plats 5 i rankingen. Den fina placeringen gör att vi kan skryta med att vara rätt bra på friluftsliv. Med den nyligen antagna friluftslivsplanen som ger ett ännu mer aktivt arbete tror vi att vi kan klättra uppåt.

Kommunen har en omväxlande och rik natur, föreningslivet är rikt och engagerat och friluftslivets intressen tas tillvara i kommunala planer. Här några exempel på verksamheter och anläggningar som kan tilltala dig som gillar att vara ute i naturen.

Upptäck nya platser med Naturkartan!

Naturkartan

Ladda ner appen som visar dig vägen till naturen! Naturkartan är en digital friluftsguide för webben och mobilen. Appen är interaktiv och ger förslag på naturområden, skickar notiser om friluftsaktiviteter eller ger tips på platser att besöka. Naturkartan utvecklas ständigt och nya platser och faciliter tillkommer.

   – Det är lätt att bli hemmablind och ofta åker vi till redan kända områden. Då kan Naturkartan vidga vyerna och bli en guide till nya naturupplevelser, säger Lisa Bergström, friluftsstrateg i kommunen.

Du hittar till Naturkartan via länken nedan.