search
Sök
menu
Meny

John Bauerleden en del av Smålandsleden

Lövskog och en skylt som visar vandringsled

Den vackraste vägen mellan Huskvarna och Gränna. Start – eller mål – i Huskvarna vid IKHP-stugan eller friluftsmuseet på Grännaberget. Leden går genom ett underbart och omväxlande landskap och är en del av Smålandleden.

John Bauerleden har fått sitt namn efter den välkände jönköpingskonstnären John Bauer, som under sin levnad hämtade inspiration från dessa trakter. John Bauer är känd för sina trolska motiv, och nog kan man ana både troll och prinsessor i skogarna längs leden.

Leden passerar många byggnader som härrör från mycket gamla tider. Gamla torp, rester av ett kloster och de många vattendragen gör vandringen till en minnesvärd upplevelse. När du närmar dig Gränna passerar du Röttle by som har anor från tidiga medeltiden. Du avslutar vandringen på Grännaberget 350 m över havet, med en unik utsikt över de fyra landskapen som omger Vättern. Vindskydd finns utmed hela leden.

För att hitta mer information om leden, grill- och rastplatser och andra viktigheter. Ladda ner appen Naturkartan där allt finns tyligt beskrivet.

Sträckning

Huskvarna – Gränna

Längd

46 km

Kartor

Vandringskartor i pdf-format finns på sidan. Printa ut, och stick ut - i naturen!

Anslutningsleder

John Bauerleden ansluter i söder till Södra Vätterleden och i norr till Holavedesleden samt till Västanåleden, söder om Gränna.