search
Sök
menu
Meny
Sök

Tändsticksmuseet

Tändsticksmuseet, vid Vätterns södra strand, är inrymt i en vacker träbyggnad från 1848. I det hus som en gång var Jönköpings första tändsticksfabrik.

Just nu har vi maxantal besökare på museet. Vi släpper in max 25 personer samtidigt.

Du som besöker våra verksamheter utan särskilt arrangemang behöver inte visa upp något covidbevis.

Men vid arrangemang med besökarantal över 100 personer behöver du som besökare kunna visa giltigt covidbevis tillsammans med legitimation.

Här hittar du mer om covidbevis Länk till annan webbplats.

Ingen produkt har gjort Sverige och Jönköping så känt som säkerhetständstickan. Dess historia är ett drama med många ingredienser. Idag är Jönköping som tändstickstillverkare historia, men Tändsticksmuseet fortsätter att berätta sagan om den lilla vardagsvaran som erövrade världen.

Levande industrihistoria

Museet öppnar en värld av levande tändstickshistoria. Du möter de människor och maskiner som byggde upp tändsticksindustrin och utvecklade den till ett världsföretag. Spana in i en tändsticksarbetarebostad, se film och upptäck tusentals askar och etiketter.

Utställningar och skolprogram   

Museet har flera tillfälliga utställningar med olika tema under året. Visningar och skolprogram för olika åldrar och med olika inriktningar kan bokas. Mer information hittar du på vår externa webbplats.

KONTAKT

Tändsticksmuseet
Tändsticksgränd 27
Jönköping
Tfn 036-10 55 43