search
Sök
menu
Meny

Norrahammar Sportcenter

Badet är stängt för renovering och beräknas öppna igen under hösten 2021.

Gymmet hyrs under renoveringsperioden av Tabergs tennisklubb för sina medlemmar.


Planerad renovering av badet

Badet i Norrahammar är från 70-talet därför är det i stort behov av renovering. Det läcker vatten och anläggningen är ineffektiv och sliten. Det finns beslut om att badet ska finnas kvar, därför behövs en renovering för att förlänga livstiden på bassäng och reningsverk.

Vad ska göras?
25 meters bassängen ska ersättas av en stålbassäng. Badet får ny reningsanläggning med lägre energiförbrukning.

Varför börjar vi med Norrahammar?
Det är ett av flera kommunala bad som är i dåligt skick. För Rosenlundsbadet och Stadsgårdsbadet finns ännu inga beslut om renovering. För att möta efterfrågan vill vi bara stänga av en anläggning i taget. Då vi upptäckt att badet i Norrahammar läcker vatten har det varit angeläget att renovera det eftersom det finns beslut om att det ska finnas kvar. Badet i Norrhammars sportcenter har drygt 50 000 besökare/år och används i hög utsträckning till simundervisning.

Påverkan under renovering
Under renoveringen kommer badet att vara stängt under renoveringen. Allmänheten hänvisas under tiden till kommunens andra badanläggningar. Övrig verksamhet i Norrahammars sportcenter, förutom bdet med tillhörande gym, kommer kunna ske som vanligt med viss påverkan.

Kontakt

Norrahammar Sportcenter
Vallgatan 18
Norrahammar

Tfn 036-10 37 19