Du kommer att få kunskap inom såväl serveringshantverk och kundspsykologi som dryckeskunskap, vilket ger dig en bra grund för att kunna arbeta både i en matsal och i en bar. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du kommer också att få möjlighet att praktisera på olika restauranger och krogar.

Information om utbildningen

Utbildningsstart: januari, mars, maj, augusti, oktober

Ansökningsperiod: Se länken nedan

Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter

Utbildningslängd: 56 veckor

Studieform: Klass

Du kan läsa mer om studieformer på länken nedan:

Studieformer för gymnasienivå

Förutsättningar för att studera på utbildningen

Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Viktigt att tänka på:
I utbildningen ingår obligatorisk APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

Har du frågor? Kontakta:

Studievägledning för vuxna

Utbildningsinnehåll

Servitör

 

RLXAEE

1200 p

Ämne

Nivå

Nivåkod

Poäng

Livsmedels.- och näringskunskap

1

LIVM1000X

100

Livsmedelshygien

1

LIVS1000X

100

Mat och dryck i kombination

1

MATD1000X

100

Servering

1

SERR1000X

100

Servering

2

SERR2000X

100

Servering

3

SERR3000X

200

Servering

4

SERR4000X

200

Servering

5

SERR5000X

200

Service och bemötande

1

SERV1000X

100

Senast granskad/publicerad:

Kontakta Komvux och Lärcentrum

Besökstider: Måndag–torsdag kl 10-16
Telefon: 036-10 50 00
Telefontider: Måndag-tisdag kl 14-16. Onsdag-torsdag kl 10-12.

Kontakta studie- och yrkesvägledare:

vagledningscentrum@jonkoping.se

 

Besöksadress Komvux/Lärcentrum:
Barnarpsgatan 40
553 16 Jönköping

Servitör

kvinna arbetar på uteservering café

Som servitör och servitris tar du emot beställningar, ger råd och serverar mat och dryck till gäster. Du står för servicen på restaurangen med målet att skapa en unik upplevelse för gästerna. Utbildningen kombinerar dryckes- och serveringskunskap, vilket ger dig breda kompetenser inom yrket. Hos Komvux i Jönköping kan du utbilda dig till servitör.