Du kommer att få kunskap inom såväl serveringshantverk och kundspsykologi som dryckeskunskap, vilket ger dig en bra grund för att kunna arbeta både i en matsal och i en bar. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du kommer också att få möjlighet att praktisera på olika restauranger och krogar.
Information om utbildningen
Utbildningsstart: januari, mars, maj, augusti, oktober
Ansökningsperiod: Se länken nedan
Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter
Utbildningslängd: 56 veckor
Studieform: Klass
Du kan läsa mer om studieformer på länken nedan:
Förutsättningar för att studera på utbildningen
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå.
Viktigt att tänka på:
I utbildningen ingår obligatorisk APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).
Har du frågor? Kontakta:
Servitör |
| RLXAEE | 1200 p |
Ämne | Nivå | Nivåkod | Poäng |
Livsmedels.- och näringskunskap | 1 | LIVM1000X | 100 |
Livsmedelshygien | 1 | LIVS1000X | 100 |
Mat och dryck i kombination | 1 | MATD1000X | 100 |
Servering | 1 | SERR1000X | 100 |
Servering | 2 | SERR2000X | 100 |
Servering | 3 | SERR3000X | 200 |
Servering | 4 | SERR4000X | 200 |
Servering | 5 | SERR5000X | 200 |
Service och bemötande | 1 | SERV1000X | 100 |
Senast granskad/publicerad:
Kontakta Komvux och Lärcentrum
Besökstider: Måndag–torsdag kl 10-16
Telefon: 036-10 50 00
Telefontider: Måndag-tisdag kl 14-16. Onsdag-torsdag kl 10-12.
Kontakta studie- och yrkesvägledare:
vagledningscentrum@jonkoping.se
Besöksadress Komvux/Lärcentrum:
Barnarpsgatan 40
553 16 Jönköping