Teknikcollege Södra Vätterbygden

Industrimiljö inomhus. En kvinna styr en robotarm som står på ett bord framför henne. 

Här finns information och länkar till gymnasie- och vuxenutbildningar inom Teknikcollege, en samverkansplattform mellan utbildningar och företag inom industrin.

Teknikcollege ser till att din utbildning matchar de behov som Sveriges spännande teknik- och industriföretag har, så att du är förberedd för arbetslivet eller vidare studier efter gymnasiet.

Jönköpings kommun bildar tillsammans med Habo, Mullsjö och Vaggeryds kommuner Teknikcollege Södra Vätterbygden. Teknikcollege vill hjälpa dig att utveckla och höja din kompetens inom teknik, både praktiskt och teoretiskt.

Säkrar kvalitén

Teknikcollege är ingen egen skola, utan en samverkansplattform mellan utbildningar och företag för att få fram rätt kompetens till industrin. För att industrin ska kunna fortsätta bidra till svensk sysselsättning och välstånd krävs det kompetenta medarbetare. Teknikcollege säkerställer att utbildningarna håller rätt kvalité både för dig som utbildar dig och för näringslivet.

Gymnasie- och vuxenutbildningar

En Teknikcollege-certifierad utbildning inom industri eller teknik är något som erbjuds av både kommunala gymnasieskolor och vuxenutbildningar. Du som studerar hos oss får stora möjligheter, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten, läsa vidare på universitet eller är intresserad av att starta eget.

Matchar kompetenskraven

Under utbildningens gång får du möjlighet att knyta viktiga kontakter med lokala företag som även varit med och format utbildningen. Med andra ord matchar din utbildning de krav som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig och därmed blir du både förberedd och efterfrågad.

Läs mer om våra utbildningar inom Teknikcollege Södra Vätterbygden nedan.

Gymnasie- och vuxenutbildningar inom Teknikcollege

KONTAKT

Malin Blomqvist
Processledare, Teknikcollege

Telefon: 036-10 29 72

E-post: malin.blomqvist2@jonkoping.se

Senast granskad/publicerad: