search
Sök
menu
Meny
Sök

Grännas familjecentral och öppna förskola

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-5 år.

På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första sex år. Familjecentralen är en mötesplats där man kan knyta kontakter, hämta kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen.

Öppna förskolans grupper inomhus är inställda tills vidare. Vi erbjuder i stället digitala aktiviteter och verksamhet utomhus.


Med anledning av de skärpta allmänna råden kring coronarestriktioner är alla grupper inomhus på Öppna förskolan fortsatt inställda. Den 1 juni infördes justeringar av då rådande restriktioner. Detta innebär möjlighet för aktiviteter utomhus med fler deltagare än tidigare. Fortfarande gäller att vi håller cirka två meters avstånd mellan familjerna. För mer information om justeringarna, se Folkhälsomyndighetens webbplats.

Aktuellt program för öppna förskolor finns på respektive webbsida.

Här kan du läsa mer om vad de nya anpassningarna av åtgärder mot covid-19 innebär, Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Vi ställer om till digital öppen förskola

Välkommen att vara med på vår digitala Öppna förskola via Teams! Vi har sångstund, pratar om olika ämnen, umgås och du har möjlighet att möta andra barn och föräldrar.

Det är enkelt, via en länk på dator eller mobil enhet ansluter du till våra digitala grupper. Länk finns här på webben, under fliken Digital Öppen förskola.

Öppettider och aktiviteter

Vecka 38

Måndag
Kl. 9.30-12, Stora lek (Syster Dinas Gränd)

Tisdag
Kl. 10-12, Stora lek (Syster Dinas Gränd)
Kl. 13.30-15.30, Ölmstads lekplats

Onsdag
Stängt

Torsdag
Stängt

Fredag
Stängt


Ring 036-10 36 21 för mer info.

Alla är välkomna men tänk på att vara frisk och symptomfri! Viktigt att hålla avstånd till varandra! Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi erbjuder även spädbarnsmassagekurser digitalt via Teams. Anmäl dig och ditt barn genom BHV. Lämplig ålder på barnet är 2 månader upp till krypåldern.


Digital Öppen förskola - så här ansluter du dig via Teams

Vill du vara med på digital Öppen förskola eller Babygrupp? Det är enkelt! Du kopplar upp dig via en dator, surfplatta eller mobil. Klicka på länken strax innan starttid och kontrollera att ljud och kamera fungerar. Vid utsatt tid blir du insläppt i mötet via Teams! Du kan ansluta och gå ur Teams-gruppen när du vill och du kan själv välja när du vill ha kamera och mikrofon på.

Klicka här för att delta i Babygrupp Länk till annan webbplats.

Klicka här för att delta i gemensam Sångstund med Öppna förskolan i Tenhult Länk till annan webbplats.

Här finns en instruktion hur du ansluter till Teams och kopplar upp dig med dator/mobil Pdf, 231.4 kB. (Pdf, 231.4 kB)

Om du har problem med att ansluta, ring oss på 036-10 36 21 så hjälper vi dig!

Genom att klicka på länken till Teams-mötet samtycker du till att delta i ett digitalt Teams-möte.
Viktigt att känna till: Eftersom applikationen levereras som en molntjänst kan tredjeland (främst USA) via leverantören formellt komma åt uppgifter som lagras i molnet.

Sfi - utbildning i svenska för invandrare

För att minska smittspridningen av covid-19 är sfi på öppna förskolan stängt tillsvidare. Håll utkik här på webben för information om nya kurstillfällen.

Du som är hemma och är föräldraledig har möjlighet att läsa sfi på fyra Öppna förskolor i kommunen. På öppna förskolan träffar du andra föräldrar som är hemma med små barn och du kan fortsätta lära dig svenska medan du är föräldraledig.

Vem kan läsa sfi på öppna förskolan?

  • Du som saknar kunskaper i svenska språket har rätt att delta i utbildning i svenska för invandrare.
  • Du ska vara folkbokförd i Jönköpings kommun och måste ha fyllt 16 år. Ingen övre åldersgräns finns.
  • Även du, som omfattas av EU-rätten om fri rörlighet, har rätt att läsa sfi förutsatt att de övriga kraven är uppfyllda.

Kontakt

Öppna förskolan
Camilla
Tfn 036-10 36 21

Annika Piel-Friberg
Kurator
Tfn 036-10 36 20

Barnhälsovården 010-2423570

Kvinnohälsovården 010-2421900