search
Sök
menu
Meny

Grännas familjecentral och öppna förskola

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-5 år.

På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första sex år. Familjecentralen är en mötesplats där man kan knyta kontakter, hämta kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen.

Öppna förskolan

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer med barn 0-5 år. Här har du och ditt barn möjlighet att få träffa andra föräldrar och barn. Vi har sångstund, skapande verksamhet, fri lek och fikastund.

Öppna förskolans verksamhet skapar vi tillsammans med dig som förälder och du ansvarar för ditt barn. Du och ditt barn skall vara fria från infektioner när ni kommer till öppna förskolan. Tänk på varandra.

Välkommen! 

Öppettider Gränna

Dag

Tid

Ålder/aktivitet

Måndag

13.00-15.30

0-10 mån Babygrupp

Tisdag

9.30-12.00

0-5 år

Onsdag

9.30-12.30

0-18 mån

Fredag

9.30-12.30

0-5 år

 

Aktuellt på öppna förskolan

Program

Maj

 

Fredag 11/5

Stängt!

Fredag 18/5

Träff på biblioteket kl 10 tillsammans med Ölmstad ö fsk. Därefter går vi till lekparken vid Prästgårdsgränd. Ta med eget fika!

Måndag 21/5

Barnvagnspromenad. Vi går från Familjecentralen kl 13.15. Avsluta med fika på familjecentralen.

Tisdag 22/5

Familjecentralens dag i Jönköpings stadspark kl 9-12. Ta med eget fika/mat att grilla. För mer info se FB.

Måndag 28/5

Tema relationer.

Onsdag 6/6

Sveriges nationaldag. Stängt!

Tisdag 12/6

Stängt! (öppet i Ölmstad kl 13.30-16)

Onsdag 13/6

Stängt!

Tisdag 19/6

Utflykt till Visingsö tillsammans med Ölmstad och Visingsö ö fsk. Färjan avgår från Gränna hamn kl 9.30. Kom i god tid innan för att köpa biljett! Ta med eget fika!

Måndag 2/7

Stängt!

Tisdag 3/7

Sommaravslutning.


Stängt från onsdag Vecka 27-32


Med reservation för felskrivning

Kurator

Det kan handla om:

  • Stöd i föräldrarollen
  • Någon att prata med vid frågor om föräldraskap eller livssituationen som förälder
  • Relationsproblem
  • Gränssättning och uppfostran
  • Frågor om vart man ska vända sig i olika situationer
  • Stöd i kontakten med olika myndigheter
  • Anknytning

Samtalen kan ske både på familjecentralen eller i form av hembesök.

Det erbjuds olika grupper på de olika familjecentralerna. Det kan vara grupper för adoptivföräldrar, ensamstående föräldrar, unga föräldrar m.m.

Att ha kontakt med kuratorn är kostnadsfritt och omfattas av sekretess. Vid vår kontakt görs inga journalanteckningar eller annan registrering.

Föräldragrupp i Vägledande samspel

Vägledande samspel (ICDP) är ett hälsofrämjande föräldraprogram som utgår den unika relation du och ditt barn har.

Du som är förälder har möjlighet att tillsammans med andra föräldrar delta i en föräldragrupp. Utifrån 8 teman utforskar vi tillsammans föräldraskapet och pratar om det som kan stärka dig som förälder i samspelet med ditt barn. Vi träffas vid 6-8 tillfällen.

Mer information om föräldraprogrammet Vägledande samspel hittar du under länken nedan. Där finns också aktuella kursstartdatum.

 

Vägledande samspel

Genom att vara nyfiken på ert samspel kan förståelsen för och kontakten med ditt barn växa. Vägledande Samspel (ICDP) är ett hälsofrämjande föräldraprogram som utgår den unika relation du och ditt barn har.

Vägledande samspel (ICDP) har som målsättning att stödja och främja föräldrars kompetens och stärka föräldrarollen. Du har möjlighet att tillsammans med andra föräldrar delta i en föräldragrupp på din familjecentral. Utifrån åtta teman pratar vi om det som kan stärka dig i samspelet med ditt barn och hur du kan göra för att utveckla ditt föräldraskap. Gruppen träffas vid sju tillfällen, två timmar varje gång.

Kontakt