search
Sök
menu
Meny

Huluängs förskola

Välkommen till Huluängs förskola i Hovslätt! Vi vill att verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. På förskolan läggs grunden för ett livslångt lärande.

Grunden i den pedagogiska verksamheten är utforskande, nyfikenhet och lust att lära. Vår lärmiljö är inbjudande med ett för barnen tillgängligt material som är tillåtande att använda. Utrymme ges för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande både inomhus och utomhus.

Förskolan finns i två lokaler i bostadsområdet Huluäng. Vi har en lummig och kuperad gård som inbjuder till rörelse och aktivitet. I närheten finns skog och lekparker.

Hovslätts förskoleområde

Huluängs förskola tillhör Hovslätts förskoleområde tillsammans med Hagen, Ängsforsen, Tokarp 1 och Tokarp 2.

Tre avdelningar

På Huluängs förskola finns tre avdelningar. Vi bemöter alla, såväl barn som vuxna, med värme och respekt. Genom en god introduktion i förskolan vill vi skapa en trygg och öppen relation mellan förskola och hem.

Blåsippan

Blåsippan är en avdelning för barn mellan 1-3 år. På avdelningen finns det 12 barn och tre förskollärare. Hos oss är trygghet väldigt betydelsefullt och vi vill att barnen ska känna sig viktiga och accepterade. Läsårets tema är Kroppen.

Gulsippan

Gulsippan är en nyöppnad avdelning för barn mellan 1-5 år. På avdelningen finns det 12 barn och tre pedagoger. Avdelningen är belägen i ett annat hus än övriga avdelningar men har en gemensam gård. Vi arbetar aktivt med att barnen ska känna sig trygga i gruppen. Vi sätter även språket i fokus genom sånger, ramsor, sagor och musik. Läsårets tema är Årstiderna.

Vitsippan

Vitsippan är en avdelning för barn mellan 3-5 år. På avdelningen finns det 20 barn och tre pedagoger. Lokalerna är rymliga med många spännande möjligheter för lek och lärande. Barnen ska känna att de får vara med och att de bemöter andra som de själva vill bli bemötta. Läsårets teman är Jag och min familj samt Vatten.

Köket

Vi har en egen kock som lagar god och näringsriktig mat till oss. Härligt att känna dofterna från köket vid lunchtid!

Samråd för vårdnadshavare

Vill du som vårdnadshavare vara med och påverka ditt barns situation i förskolan? Diskutera pedagogik och omsorg tillsammans med andra? Då är du välkommen till samråd för vårdnadshavare!

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss!

Huluängs förskola
Huluäng 3C,
556 29 Jönköping

Avdelningar

  • Blåsippan, telefon 036-10 37 43
  • Vitsippan, telefon 036-10 37 43
  • Gulsippan, telefon 0725-07 01 42

Titel

Namn och e-post

Telefon

Förskolechef

Katarina Dalén

036-10 37 27