Ursprungsland för kött på restauranger och storhushåll
Här hittar du information om vilka regler som gäller för att informera gäster om köttets ursprungsland. Från 1 mars 2025 är det obligatoriskt att lämna denna information vid förfrågan.
Från och med den 1 mars 2025 måste restauranger och storhushåll, som skolkök och vissa butiker, kunna informera gäster om köttets ursprungsland. Ursprungslandet är det land där djuret har varit uppfött. Syftet med reglerna är att ge konsumenter bättre möjlighet att göra medvetna val.
Denna information ska bygga på uppgifter från era leverantörer enligt EU:s krav. Informationen behöver bara lämnas på plats i verksamheten, inte i appar, på webbplatser eller vid hemleverans av mat.
Reglerna gäller fram till slutet av 2026, men kan förlängas.
Vilket kött omfattas av reglerna?
Undantag - vilket kött omfattas inte?
Kött med ursprung från flera länder
Hur ska informationen lämnas?
Kontroller och tillsyn
Avgifter
Senast granskad/publicerad: