Årets förening

Här finns information om stipendiet Årets förening, som uppmärksammar en förening som gjort stora förbättringar i sin verksamhet

Förbättringen kan vara en organisatorisk förbättring eller en fysisk förbättring på sin anläggning.

Syftet med stipendiet är att uppmärksamma en förening i Jönköpings kommun som gjort stora positiva förbättringar i sin verksamhet, organisation eller på sin anläggning.

Stipendiet har sin utgångspunkt i kultur- och fritidsnämndens mål och vision, som är god och jämlik hälsa, stärkt civilsamhälle och ökad närvaro i det offentliga rummet.

Villkor

Föreningen ska ha gjort en betydande förändring kopplat till föreningens verksamhet. Till exempel genom ett projekt, en utbildning, en organisationsförändring, anläggningsinvestering eller liknande, med syfte att förbättra föreningens framtida verksamhet.

Stipendium

Utsedd förening får 50 000 kronor.

Vem kan nominera?

Vem som helst kan nominera en förening. Det enda kravet är att du kan logga in med bank-ID för att vi ska veta vem som nominerat. Nomineringen görs via länken nedan.

Nomineringsperiod 1 jan – 1 mars

Nominering till Årets förening kan göras från och med1 januari.
Sista dag för nominering är 1 mars.

Nominering till årets förening Länk till annan webbplats.

Årets förening 2022

Vinnaren av Årets förening 2022 är Norra Unnaryds Intresseförening med följande motivering:

Norra Unnaryds Intresseförening har under flera år jobbat målmedvetet, engagerat och långsiktigt för att skapa en levande landsbygd för boende i alla åldrar. Föreningen har en bred verksamhet som når många. Flera arrangemang och olika aktiviteter genomförs där människor kan mötas och bygga en gemenskap, vilket är särskilt viktigt för nyinflyttade.

Föreningen har i dialog med Jönköpings kommun arbetat för att få till en nyetablering av en förskola i samhället. Nu finns den på plats! En större renovering av ”Gamla skolan” har också nyligen genomförts och här har föreningen skapat en väldigt viktig mötesplats för orten och de boende.

Åsa Forslund som är ordförande i föreningen kommenterar utmärkelsen.

- Vi är otroligt glada för det här priset och ska förvalta det ut till bygden på bästa vis! Vi har lagt mycket tid och energi på frågor som värnar om landsbygden och det är roligt att det uppmärksammas!

Senast granskad/publicerad: