Öppettider

Parken har öppet dygnet runt med fri entré. Du får gärna ta med dig picknickorg till parken. Vi har många platser där du kan slå dig ned och njuta av din picknick. Tänk på att inte spärra av för andra gäster eller sätta upp tält och dylikt.

Du får inte ta med dig egen grill då det råder grillförbud i parken.

Öppettider på Rosenlunds herrgård

Under vecka 26–33 är herrgården öppen för allmänheten.

Sommarcafé

Sommarcaféet i herrgården har öppet dagligen mellan kl. 10.00–17.00 under veckorna 26–33.

KONTAKT

Telefon: 036-10 53 90, telefontid vardagar mellan kl. 08.00–16.00.

E-post: rosenlundsherrgard@jonkoping.se

Hitta hit och parkera

Adress

Lindallévägen 9, 554 54 Jönköping.

GPS: Longitud 57.7831674, Latitud 14.2150347

Promenera eller cykla till Rosenlunds herrgård och rosarium

Från Jönköpings resecentrum kan du gå eller cykla långs Vätterns strand till Rosenlunds herrgård och rosarium. Sträckan är ca 3 kilometer lång.

Parkera med bil

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser precis utanför rosariet. Det finns också gatuparkeringar i närområdet.

Parkera buss

Det finns tillfällig bussparkering under sommaren vid Huskvarnavägen. Du kan också stå några timmar över två parkeringsfickor.

Busslinjer

För att komma till Rosenlunds herrgård och rosarium kan du ta stadsbuss nummer 1 mot Huskvarna. Hållplatsen Rosengården ligger precis utanför ingången till parken.

Se tidtabell och boka din resa med Jönköpings länstrafik Länk till annan webbplats.

Tillgänglighet

Toaletter

Det finns toaletter i anslutning till byggnaderna på området.

Entré och tillgänglighet i byggnader

Vi har en entré med ramp på herrgårdens gavel. Där kan du ta dig mellan våningsplanen med hiss.

Framkomlighet i parken, ledstråk

Det är grusgångar i parken och ytan är jämn, utan höjdskillnader. Det finns gott om parkbänkar och picknickbord att vila vid. Ner till Posses park är det en liten backe upp.

Ledhund

Ledarhundar är välkomna till Rosenlunds herrgård och rosarium. Du får gärna kontakta oss inför besöket, så att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Dofter

Vi använder oss av naturliga, parfymfria rengöringsmedel och produkter, både i publika utrymmen men också i arbetsutrymmen.

För att alla ska kunna besöka oss, uppmuntrar vi våra besökare att använda parfymfria produkter. Parfym kan exempelvis finnas i hårstylingprodukter, deodoranter och rakprodukter.
Tack för att du visar hänsyn.

Parkmöbler

Det finns gott om parkbänkar och picknickbord.

Vad finns i närheten?

Rosenlunds herrgård och rosarium är en mittpunkt i Jönköpings kommun, belägen med oslagbar utsikt över Vättern, nära till naturen, stadspulsen och till hotell, restauranger och butiker.

Några pärlor i närområdet

Cirka 1 kilometer bort ligger Rosenlundsbadet som är en av Sveriges fem största badanläggningar. Här kan du äventyrsbada, hoppa från hoppavsatser 1- 10 meter, motionssimma i 50 meters bassäng, träna i gymmet eller relaxa. För de allra minsta finns det plaskbassäng och undervisningsbassäng. På söndagar är relaxen öppen för hela familjen.

Vill du inte bada på Rosenlundsbadet så sträcker sig Vätterstranden från Rosenlund i öster och ett par kilometer västerut in mot stadens centrum. Från Rosenlunds herrgård och rosarium tar du dig lätt till fots, med cykel eller buss till Vätterstranden. Folk- och badlivet är stort sommartid. Längs stranden går en gång- och cykelväg. Längst i öster finns stora gräsytor för solbad och aktiviteter. Här finns även beachvolleyplaner och en streetbasketplan.

Du som inte alls är så badsugen kan promenera över Rosenlundsbankarna, genom Skrämmabäckens ravin och längst med Sannabadet och bostadsområden. Stora delar av promenaden har du utsikt över Vättern.

Rosenlundspromenaden, Jönköping

Mer att uppleva och göra, jkpg.com Länk till annan webbplats.

Vad får du göra på området? - vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på vanliga frågor om vad som gäller på området

Senast granskad/publicerad:

Besöka och kontakta Rosenlunds herrgård och rosarium

Här finns information inför ditt besök. Om våra öppettider, service och faciliteter, tillgänglighet och hur du hittar hit och parkerar.

Gång med parkbänkar omgivna av klängande rosbuskar.