Om öppettider, betalning och bokning

Hur har badet öppet?
Badets ordinarie öppettider, för alla bassänger, hittar du på hemsidan. Avvikande öppettider vid helgdagar och tävlingar finns som särskilda rubriker på hemsidan. Någon vecka innan skolloven publicerar vi uppdaterade tider för loven.

När har badet flest besökare?
På vardagar innan klockan 16.00 är det oftast gott om plats. Följande tider anger när vi vanligtvis har mest besökare.

  • Simbassängen: Vardagar 16.00-19.30, lördagar 10.00-12.00 och söndagar 15.00-17.30.
  • Äventyret: helgdagar och lovdagar 10.00-17.00.
  • Relaxen: fredag 16-20 och helgdagar 11.00-17.00.

Måste jag betala inträde fast jag inte badar?
Ja! Betalning av entré gäller för alla som vistas i anläggningen. Som ansvarig vuxen till barn under 12 år är du skyldig att bada tillsammans med medföljande barn. Du kan ansvara för max 3 icke simkunniga barn per badande vuxen eller 5 simkunniga barn.

Hur låser jag skåpen i omklädningsrummen?
Du behöver eget hänglås för att låsa skåpen i omklädningsrum, ta med eget eller köp i receptionen. Vi rekommenderar att du använder våra förvaringsfack för dina värdesaker. Förvaringsfack finns vid receptionen och ute på badet som du låser med ett 10 mynt.

Kan man betala med autogiro?
Nej, vi kan tyvärr inte erbjuda betalning med autogiro.

Måste jag boka tid för polistest och simintyg?
Nej! Alla våra badmästare kan utfärda simintyg som krävs inför olika utbildningar inom polis- och räddningstjänst. Kontakta personalen som finns vid sim- eller hoppbassängen så hjälper de dig. Ta med dig aktuellt test i pappersform och giltig id-handling.

Kan man boka badet efter stängning?
Ja det går bra. För information om bokning och priser mejla rosenlundsbadet@jonkoping.se. Det finns olika taxor för hyra beroende på om du hyr som privatperson, är boende i kommunen eller som bidragsberättigad förening.

Hur bokar jag simskola för barn?
Simundervisningen på Rosenlundsbadet bedrivs av Jönköpings Simsällskap med ett utbud av simkurser som inkluderar barnsim för de allra minsta, simskola för barn, vuxensim och grunder i simhopp.

Jönköpings kommun arrangerar terminsvis simundervisning på Stadsgårdsbadet, Råslätt och Norrahammar sportcenter.

Jönköpings dykarklubb utbildar för dykarcertifikat med undervisning på Rosenlundsbadet.

Jönköpings Simsällskap Länk till annan webbplats. - information och anmälan

Jönköpings Dykarklubb Länk till annan webbplats. - information och anmälan

Simskola på Stadsgårdsbadet - information och anmälan

Om bassänger, bad och kvarglömt

Vilken temperatur har bassängerna?

  • Hopp-, sim och utebassänger 27 grader
  • Äventyrsbad 29 grader
  • Undervisningsbassäng 30 grader
  • Relaxbassäng och bubbelpooler 34 grader

Kan man besöka badet med sin bebis?
Ja, så fort naveln är läkt kan du bada med bebis (ca 3 månader). Använd täckande badblöja eller byxa, engångsbadbyxa finns att köpa i receptionen. Tänk på att bebisar inte har samma reglering av temperatur så varmt vatten och kortare badstund är att föredra. Det finns skötbord på både dam- och herravdelningen.

Hur länge kan barn följa med förälder av motsatt kön i omklädningsrum och dusch?
Vi rekommenderar att barn från 7 års-åldern byter om och duscha på respektive avdelning. Säg till i receptionen när du löser din entréavgift om du har barn som är äldre som behöver hjälp med omklädning och dusch.

Finns det tillgång till könsneutralt omklädningsrum?
Ja, på relaxavdelningens omklädningsrum finns växelhytter som du kan byta om, med tillhörande enskilda och låsbara duschrum. Säg till i receptionen när du löser din entréavgift. Behöver inte bokas i förväg.

Vad menas med korrekt badklädsel?
Badkläderna ska vara avsedda för bad i material som polyester och lycra. Bomull som exempelvis underkläder är tillverkade av är inte tillåtet att ha. Om materialet är rätt har badet inga synpunkter på hur mycket eller lite du har på dig så länge det täcker könet.

Är det ok att äta medhavd matsäck på badet?
Ja det går bra. Det finns bord och stolar vid äventyrs-, undervisnings- och simbassängen där du kan äta medhavd matsäck. Undantaget relaxavdelningen där endast köpt mat och dryck från Café doppet får förtäras.

Vad händer med kvarglömt?
Upphittade saker samlas ihop varje kväll efter stängning och sparas i boxar vid receptionen. Efter cirka 3 veckor skänker vi det till välgörenhet. Värdesaker lämnas regelbundet in till polisens hittegodsavdelning. Du måste själv komma till badet och hämta eller leta efter det du tappat, badet ansvarar inte för att allt borttappat finns kvar.

Övrigt

Hur kommer jag i kontakt med ansvarig eller har ytterligare frågor som exempelvis jobbansökan, praktik, klagomål och synpunkter?
Mejla rosenlundsbadet@jonkoping.se så ser vi till att din fråga hamnar till rätt person, vi svarar dig så snart vi kan och senast inom en vecka!

Senast granskad/publicerad:

Vanliga frågor och svar om Rosenlundsbadet

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om Rosenlundsbadet.

Ikon som visar pratbubbla och frågetecken.