Årets förening

Här finns information om stipendiet Årets förening, som uppmärksammar en förening som gjort stora förbättringar i sin verksamhet

Förbättringen kan vara en organisatorisk förbättring eller en fysisk förbättring på sin anläggning.

Syftet med stipendiet är att uppmärksamma en förening i Jönköpings kommun som gjort stora positiva förbättringar i sin verksamhet, organisation eller på sin anläggning.

Stipendiet har sin utgångspunkt i kultur- och fritidsnämndens mål och vision, som är god och jämlik hälsa, stärkt civilsamhälle och ökad närvaro i det offentliga rummet.

Villkor

Föreningen ska ha gjort en betydande förändring kopplat till föreningens verksamhet. Till exempel genom ett projekt, en utbildning, en organisationsförändring, anläggningsinvestering eller liknande, med syfte att förbättra föreningens framtida verksamhet.

Stipendium

Utsedd förening får 50 000 kronor.

Vem kan nominera?

Vem som helst kan nominera en förening. Det enda kravet är att du kan logga in med bank-ID för att vi ska veta vem som nominerat. Nomineringen görs via länken nedan.

Nomineringsperiod 1 jan – 1 mars

Nominering till Årets förening kan göras från och med1 januari.
Sista dag för nominering är 1 mars.

Nominering till årets förening Länk till annan webbplats.

Årets förening 2021

Vinnaren av Årets förening 2021 är Jönköping Taekwon-do klubb som får ta emot ett stipendium på 50,000 kronor.

Årets förening är ett stipendium som syftar till att uppmärksamma en förening som under det senaste året gjort stora förbättringar i sin verksamhet, rent organisatoriskt eller fysiskt på sin anläggning. Vinnaren av Årets förening 2021 är Jönköping Taekwon-do klubb med följande motivering:

En kampsportförening som under pandemin gått mot strömmen och med små medel inte bara lyckats hålla igång sin verksamhet för barn och ungdomar utan även ökat sin verksamhet och antalet medlemmar. Med kreativa lösningar som livesändningar och utomhusträningar har föreningens barn och ungdomar fortsatt haft tillgång till en aktiv och rörlig fritidssysselsättning i den goda kamratanda som genomsyrar föreningen.

Föreningen tilldelas ett stipendium om 50,000:-

Senast granskad/publicerad: