Fågelvandring med Andris Fågelviskare

Här hittar du information om en digital fågelvandring med Andris Fågelviskare. Andris kan härma över 120 fåglar.

I två avsnitt så du följa med Andris på en digital fågelvandring, där du har chansen att lära dig mer om fåglarna och naturen.

I första avsnittet så besöker Andris Stadsparken i Jönköping, för att se vilka fåglar som finns inne i staden. Först blir det ett stopp i en dunge, där du får höra Andris härma fåglar och om de svarar på hans härmningar. Sedan besöker Andris fågeldammen, för att sist ta en titt in i Fågelmuseet.

Du ser avsnittet i videospelaren ovan (finns i syntolkad version samt med undertext).

I det andra avsnittet har Andris tagit sig till Strömsbergs naturreservat, precis i utkanten av Jönköping. Bland lövträden i den unika naturskogen hittar Andris både vanliga och ovanliga fåglar att prata med. Han ger dig även en utmaning. Kan du gissa fågeln?

Du ser avsnittet i videospelaren ovan (finns i syntolkad version samt med undertext).

Stadsparken

Stadsparken, som är en naturpark, ligger i västra Jönköping med milsvida utsikter över Jönköping, Huskvarna och Vättern. Här kan du båda höra fåglar som vi är vana att se i stadsmiljön men också skogsfåglar som vanligtvis bor utanför staden.

Stadsparken, Jönköping

Fågelmuseet i stadsparken har öppet från maj till och med augusti. Här kan du se de flesta av Sveriges alla fåglar och även en stor äggsamling. Mer information hittar du på museets webbplats.

Fågelmuseet (fagelmuseet.jonkoping.se) Länk till annan webbplats.

Strömsbergs naturreservat

Strömsberg är ett stadsnära naturreservat som kan nås via bland annat buss. Här kan du se en natur i förändring, från hage till skog, och gå på flera utmärka leder. Med möjlighet att stanna för en picknick, eller lyssna på fågelsången, längs vägen. Mer info om Strömsberg och hur du hittar dit kan du läsa om i länken nedan.

Naturreservatet Strömsberg

Senast granskad/publicerad: