Träning på Rosenlundsbadet

Träningslokalen på Rosenlundsbadet. I förgrunden två kvinnor, en instruktör och en som gäst. I bakgrunden syns äldre män som tränar med skivstänger.

Här finns information om den träning som finns på Rosenlundsbadet för dig som vill träna och förbättra konditionen eller muskelstyrkan.

På Rosenlundsbadet finns olika typer av redskap Du kan träna på egen hand eller tillsammans i grupp.

Du får träna på Rosenlundsbadet när du har fyllt 15 år. Du kan få en introduktion av maskinerna. För att boka tid för detta ringer du receptionen på nummer 036/107034.

När du besöker träningslokalen ingår givetvis även motionssim i entréavgiften.

Träna på egen hand

I träningslokalerna finns modern utrustning i form av styrketräningsmaskiner, fria vikter, motionscyklar, roddmaskiner, trappmaskiner, löpband och crosstrainers.

Friskvårdsdag

Planerar du för en friskvårdsdag med ditt företag? Vi kan sätta samman en dag som passar just din personalgrupp! För mer information och bokning kontakta oss via mejl, rosenlundsbadet@jonkoping.se

FAR, Fysisk Aktivitet på Recept

Du som har FAR är välkommen att träna på egen hand eller delta i gruppträning till ordinarie pris. När du köper ett flergångsband är första tillfället kostnadsfritt.

Schema och bokning av gruppträningspass

I bokningslänken hittar du aktuella och bokningsbara pass 6 dagar framåt.

Så bokar du:
För dig som är ny användare och du som vill betala per gång:

https://jonkopingbad.actorsmartbook.se/ Länk till annan webbplats.

För dig som redan har registrerat ett band för gruppträning i bokningssystemet på webben med eget inlogg:

  Länk till annan webbplats.Passbokning - Jönköping Badhus (actorsmartbook.se) Länk till annan webbplats.

Passbokningsregler:

  • Bokning öppnar 6 dagar innan passets starttid.
  • Du måste avboka ditt pass minst 4 timmar innan passets starttid via bokningslänk. Ring receptionen på 036-10 70 34 om du behöver hjälp.
  • Det går inte att avboka plats via mejl eller på Rosenlundsbadets Facebook.
  • Avbokar du passet senare än 4 timmar innan starttiden, får du en varning.
  • Efter 2 varningar blir ditt band spärrat. Då måste du komma till receptionen så vi tar bort spärren. Detta medför en kostnad på 150: -. Var därför noga med att avboka ditt pass i tid.
  • Om passet är fullbokat, ställs du i kö. Blir du tilldelad plats på passet får du e-post om detta minst 4 timmar innan passet startar.


Utbud träningspass

Höstterminens gruppträning startar vecka 36. Aktuella bokningsbara pass finns i länk för bokning. Nedan följer en beskrivning av badets passutbud.

Yoga är en kraftfull och mental träningsform. Du tränar med din egen kroppsvikt i en kombination av ställningar och andningsteknik som kopplas samman till ett dynamiskt flöde. Du tränar upp balans och smidighet, ökar uthålligheten och stärker muskulaturen. Yoga är ett bra sätt att släppa på stress, stärka sinnet och bli harmonisk i själen. Träningen sker barfota.

Kundalinyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran och meditationer. Passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

Yinyoga är en mjuk och meditativ yogaform där fokus ligger på att släppa på spänningar och stelheter. Vi stannar i passivt i positioner under längre tid, för att mjuka upp kroppens fascia. Klassen alternerar mellan meditation, andningstekniker, yinpositioner och ett mjukt flöde.

Switching är effektiv och fartfylld cirkelträning på switchingmaskiner. Du jobbar stående igenom hela kroppen och det enda du behöver reglera är motståndet. Passet innehåller uppvärmning, effektiv träning och stretch.

TRX är en funktionell styrketräning för hela kroppen med fokus på mage, rygg och bäckenmuskulatur. Vi använder oss av TRX-band. Träningen bygger på din egen kroppsvikt och framkallar styrka, balans och flexibilitet. Ett roligt och säkert sätt för att öka kroppens stabilitet och hållning. Träningsformen passar alla. Passet avslutas med stretch.

Core är en funktionell styrketräning av kroppens kärna, mage, rygg och bäckenmuskulatur. Vi arbetar på ett roligt och säkert sätt för att öka kroppens stabilitet och hållning med din egen kroppsvikt som motstånd. Passet avslutas med stretch. Träningsformen passar alla.

Vattengympa är en både skonsam, allsidig och effektiv träningsform. Vi tränar styrka, balans och kondition med rörelser till musik. 

Virtuella vattengympapass, du guidas av en instrukör som från en skärm visar exakta rörelser till medryckande musik. Passen kräver inga förkunskaper eller redskap. Virtuella vattengympapass är ett komplement till våra ledarledda pass på relaxen. Du bokar och betalar för ditt vattengympapass på samma sätt som ledarledda vattengympapass.

Terminsgrupper och träning för seniorer


Terminskurser

Grupperna pågår under vårtermin vecka 3-17, höstttermin 36-50.

Vattengympa är en både skonsam, allsidig och effektiv träningsform. Vi tränar styrka, balans, kondition, rörlighet och stretch till anpassad musik i ca 45 minuter. 

Seniorträning. Vi kör ett pass på 1,5 timme som är anpassat för seniorer och efter egen förmåga. Första timmen tränar du individuellt i gymmet med instruktör på plats följt av 30 minuter varierad gruppträning som gympa, cirkelträning och spinnning.

Senast granskad/publicerad: