Det finns även café- och restaurangverksamhet som serverar allmänheten på olika platser i kommunen.
Varför ska jag jobba inom köksverksamheten i Jönköpings kommun?
Varje dag tillagar, serverar och levererar vi mat till barn och ungdomar i skolan och förskolan samt till äldre personer och personer med hemtjänst. Du som jobbar inom köksverksamheten har en viktig roll: att laga och servera god och kvalitetssäker mat. Våra rutiner är utformade efter livsmedelsverkets råd.
Du möter dina matgäster, gör dem delaktiga och bidrar till matglädje. Här får du en trygg anställning och arbetstider förlagda på dagtid. Du får jobba i stora och rymliga kök, välutrustade och ergonomiskt utformade.
I kommunens kök arbetar kockar, förste kockar och köksbiträden. Kockarna och förste kockarna arbetar bland annat med att planera, förbereda och tillaga maten från grunden och varubeställningar. Köksbiträdena deltar i kökets alla sysslor, men i huvudsak med förberedelser, packning och servering. Alla funktioner hjälper till med att hålla rent och snyggt i köket. God kvalitet och gott samarbete är viktigt inom vår verksamhet.
Vilka olika yrkesroller finns? Passar de mig?
Det finns flera olika yrkesroller inom köksverksamheten. Du kan jobba som kost-/kökschef (motsvarande enhetschef), kock, förste kock, köksbiträde, kvalitetsutvecklare och måltidsutvecklare.
Köksverksamheten passar dig som vill ha ett varierande och meningsfullt arbete som gör skillnad. För att du ska trivas här behöver du vilja arbeta med människor, vara serviceinriktad och stimuleras av att arbeta i en miljö med högt tempo. Du är kvalitetsmedveten, kreativ och nyfiken på att pröva nya metoder och arbetssätt.
Våra medarbetare har kockutbildning eller gymnasieexamen inom hotell och restaurang. Vissa av tjänsterna kräver en högskoleutbildning.
Hur ser framtidsutsikterna ut?
Den demografiska utvecklingen gör att vi ser stora behov av att utvidga kostverksamheten och anställa fler medarbetare de kommande åren i köken.
Senast granskad/publicerad: