Destination Jönköping AB

vy över Jönköping vid skymning. Hustak, byggnader, Munksjön och Vättern. 

Destination Jönköping AB har till uppgift att marknadsföra och medverka till utvecklingen av Jönköpings kommun som turist-, evenemangs-, och mötesplats.

Hos dem arbetar 22 engagerade medarbetare. För att skapa framgångsrika och hållbara evenemang och möten krävs god planering, ett starkt lokalt nätverk och professionella partners. I samarbete med lokala värdar samt förenings- och näringslivet har de utarbetade strategier för att tillsammans visa att Jönköpings står redo med ett genuint värdskap!

Destination Jönköping har verksamhetsansvar för Jönköpings Teater och Jönköpings Konserthus; två scener som de fyller med ett brett kulturutbud – allt från barnföreställningar till sing- and songwriters och kända namn.

Den moderna resenären ställer högre krav och reser mer. Destination Jönköping behöver utvecklas och ligga i framkant och arbetar därför aktivt med aktörer inom besöksnäringen för att möta trender och förväntningar från dagens resenärer. De arbetar med ett gästanpassat värdskap för att få fler besökare att upptäcka mer!

Sök förtroendevald politiker efter bolagsstyrelse, namn eller politiskt parti