search
Sök
menu
Meny

Jönköping Airport AB

flygplan som precis lyft från startbanan.

Jönköping Airport AB driver och utvecklar flygplatsen i Jönköping. De hanterar reguljärflyg - såväl inrikes som utrikes, charterflyg till de populäraste resmålen, allmänflyg, taxiflyg samt driver en säkerhetsgodkänd fraktterminal i egen regi.

Jönköping Airport arbetar aktivt tillsammans med flygbolag, researrangörer och partners med att utveckla verksamhet och trafik både på passagerar- och flygfraktsidan.

I kraft av det unika läget mitt i södra Sverige och det goda upptagningsområdet finns det en stor potential att utveckla Jönköping Airport till en viktig och samhällsekonomiskt lönsam affär. I dagsläget arbetar 51 personer inom Jönköping Airport AB men totalt är det drygt hundratalet personer som har sin dagliga arbetsplats på flygplatsen.

Kommande år bygger man ut bansystemet för att kunna hantera både större fraktflyg och större charterflyg. Ett annat stort utvecklingsprojekt är det nya driftområdet med bl.a. ny bränsledepå, som ska vara klart under 2020. Under flera år har man även satsat på att vara en ”Grön flygplats” och arbetar aktivt med miljö och hållbarhetsfrågor, något man kommer fortsätta med de kommande åren.

Observera att styrelsemedlemmar endast är skyldiga att visa namn och partibeteckning.

Jönköping Airport AB
NamnPartiUppdragOrt
Isaksson, Lars S Ordförande JÖNKÖPING
Hörnsten, Maria S Ledamot GRÄNNA
Bunnvik, Rikard C 1:e vice ordförande GRÄNNA
Järviken, Maria KD Ledamot JÖNKÖPING
Bäuml, Thomas M 2:e vice ordförande JÖNKÖPING
Rydell, Sven . JÖNKÖPING
Arnesson, Kjell . TENHULT
Börjesson, Hans . JÖNKÖPING
Lagärde, Erik KD Lekmannarevisor TENHULT
Folkevik, Irene S Lekmannarevisor HUSKVARNA