search
Sök
menu
Meny

Rosendala äldrecentrum

Rosendala äldrecentrum - innergården med utemöbler, träd och balkonglådor med blommor.

Rosendala äldrecentrum ligger centralt i Huskvarna. Det är nära till både Vättern, grönområde vid Mjölkafållan och till affärerna i Huskvarna centrum.

Äldreboendet är åter öppet för besökare.

Läs information om vad som gäller för säkra besök på äldreboenden inför ditt besök. Informationen finns på sidan Frågor och svar om vård och omsorg i samband med coronavirus.

Frågor och svar i samband med coronavirus

Trygghet och delaktighet

Vi arbetar efter ett salutogent synsätt. Det innebär att vi ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person. Det du kan och vill göra själv ska du också göra själv. Målet är att du ska ha en meningsfull dag så att du får leva ett värdigt liv och få känna välbefinnande.

Personalen träffas regelbundet i team, alla med sin specifika kunskap som medverkar till en helhetsbild av den boende. Utgångspunkten är den nationella värdegrunden som lägger stor vikt vid att du som bor på Rosendala äldrecentrum ska uppleva trygghet, delaktighet och meningsfullhet.

Fritid och meningsfullhet

Att du ska få uppleva en meningsfull tillvaro utifrån dina egna intressen är viktigt.

Rosendala äldrecentrum har en aktivitetssamordnare som ansvarar för att enheten håller servicegarantin ”att erbjuda tre gemensamma aktiviteter i veckan”. Aktivitetssamordnare har alltid en öppen dialog med de som bor på Rosendala och håller aktiviteter utifrån de önskningar som finns. Återkommande aktiviteter är trivselgrupp, tidningsläsning, tipsrundor gruppgymnastik, bingo och filmvisning. Vi har tillgång till en ”parcykel”, den ger alla som vill en möjlighet att komma ut på en cykeltur tillsammans med en personal. (delas med annat äldreboende).

Vi har också regelbundet återkommande underhållning som kommer hit till oss i form av sång, musik och möjlighet att gå på gudstjänst varje söndag.

Vi har en speciellt sammansatt ”KUL”-grupp, vilket betyder Kultur Underhållning Livskvalitet. Deras uppgift är att några gånger/år samordna event som gäller för hela Rosendala, exempel kan vara våffelfest, lucia, inför midsommarfest, vernissage, m.m.

Brukarinflytande

För att ni som hyresgäster ska kunna ha inflytande på det som händer på boendet ska en dialog föras med er. Två gånger/år träffas personal och hyresgäster för att samtala och samråda kring hur bland annat verksamheten bedrivs, vilken mat som serveras, vilka aktiviteter och utflykter som önskas med mera.

För att kunna skapa en meningsfull vardag för alla som bor på Rosendala vill vi veta hur ni upplever oss och hur vi kan tillmötesgå individuella önskemål så långt som det är möjligt på bästa sätt.

Vänd dig i första hand till din kontaktman eller till övrig personal på enheten.

Restaurangen

På Rosendala äldrecentrum finns det en restaurang dit alla är välkomna att äta lunch. Du behöver inte boka bord, utan det går bra att komma direkt till restaurangen.

Alla enheter på Rosendala utan Äldreboende med hemhjälpsavgift äter sina måltider på respektive enhet. Vill man äta i matsalen bokas detta dagen innan. Alla frågor som rör restaurangen, matsedeln och så vidare tas med fördel med kökspersonalen eller kostchefen.

Fakta om Rosendala äldrecentrum

 • Det finns 64 lägenheter
 • Hushållsel: Vid helackordering ingår hushållsel. För boende med hemhjälpsavgift ingår hushållsel inte och du ansvarar själv för att ansluta dig hos Jönköping Energi
 • Internet ingår inte, teckna eget abonnemang
 • Folkbokföring: Vi rekommenderar att du folkbokför dig på Rosendalas Adress Rosendala äldrecenter Odengatan (6, 8A eller 8B beror på vilken sida av huset du bor) 561 32 Huskvarna
 • Möbler:
  Äldreboende med helinackordering Pilen, Linden och Kastanjen:
  Lägenheterna är möblerade med höj- och sänkbar säng samt sängbord. Det finns kökspentry med kyl samt uttag för t.ex. kaffebryggare. Alla enheter har tvättstuga.

  Äldreboende med hemhjälpsavgift:
  Om du har behov finns det höj- och sänkbar säng och sängbord att tillgå. Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare för de som bor på ÄLH.

  Mårbacka korttidsenhet:
  Tillfällig vistelse, möbler ingår.
 • Källarförråd finns till varje lägenhet. Förråden är märkta med lägenhetsnummer. Du ansvarar själv för låsningen av förrådsdörren
 • Hyresvärd: Hyreskontrakt skrivs av tekniska kontoret (Jönköpings kommun) som också fastställer hyran.
 • Måltider:
  Äldreboende med helinackordering: Pilen, Linden och Kastanjen:
  Huvudmåltider är frukost, lunch och middag. Maten lagas i kommunens egna kök. Kaffe och mellanmål serveras mellan måltiderna eller efter eget önskemål hela dygnet.

  Äldreboende med hemhjälpsavgift:
  Måltider ingår inte. Det finns tillgång till lunch restaurang och vid behovsbedömning även hjälp med matinköp.

  Mårbacka korttidsenhet:
  Tillfällig vistelse, ingår i dygnsavgiften.
 • Restaurang: Lunchrestaurang finns
  Restaurang tfn 036-10 71 55
  Kostchef Tfn 036- 10 79 25
 • Besöksparkering finns
 • Gästsäng finns

Enhetschef för Pilen, Linden och Mårbacka korttidsenhet
Tfn 036-10 71 50

Nattpersonalen nås via enheternas telefonnummer, se nedan.

Enhetschef för Rosendala ÄLH och Kastanjens Gruppboende, nattpersonal
Tfn 036-10 63 26

Rosendalas restaurang
Tfn 036-10 71 55
Kostchef 036-10 79 25

Sjuksköterska
Tfn 036-10 66 15

Odengatan 8 A
561 32 Huskvarna
Fax: 036 10 64 53

Pilen
Tfn 036-10 71 58
Linden
Tfn 036-10 71 60  
Kastanjen
Tfn 036-10 71 56
Rosendala ÄLH
Tfn 036-10 81 49
Mårbacka korttidsenhet
Tfn 036- 10 75 37