search
Sök
menu
Meny
Sök

Rosendala äldrecentrum

Rosendala äldrecentrum - innergården med utemöbler, träd och balkonglådor med blommor.

Rosendala äldrecentrum ligger centralt i Huskvarna. Det är nära till både Vättern, grönområde vid Mjölkafållan och till affärerna i Huskvarna centrum.

Äldreboendet är åter öppet för besökare.

Läs information om vad som gäller för säkra besök på äldreboenden inför ditt besök. Informationen finns på sidan Frågor och svar om vård och omsorg i samband med coronavirus.

Frågor och svar i samband med coronavirus

Trygghet och delaktighet

Vi arbetar efter ett hälsofrämjande synsätt. Det innebär att vi ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person. Det du kan göra själv ska du också göra själv. Målet är att du ska ha en meningsfull dag så att du får leva ett värdigt liv och få känna välbefinnande.

Personalen träffas regelbundet i team, alla med sin specifika kunskap som medverkar till en helhetsbild av den boende. Utgångspunkten är den nationella värdegrunden som lägger stor vikt vid att du som bor på Rosendala äldrecentrum ska uppleva trygghet, delaktighet och meningsfullhet.

Fritid och meningsfullhet

Att du ska få uppleva en meningsfull tillvaro utifrån dina egna intressen är viktigt. Rosendala äldrecentrum har en aktivitetssamordnare som erbjuder aktiviteter under veckan. Aktivitetssamordnare har alltid en öppen dialog med de som bor på Rosendala och håller aktiviteter utifrån de önskningar som finns. I pandemitider har aktiviteterna utformats så säkert som det går utifrån de restriktioner som finns. I normaltid har vi regelbundet återkommande aktiviteter och underhållning som kommer hit till oss i form av sång, musik och möjlighet att gå på gudstjänst.

Rosendala har en speciell grupp som arbetar utifrån ledorden Kultur, Underhållning, Livskvalitet – så kallad KUL-gruppen. Deras uppgift är att samordna större event för hela huset några gånger per år, som exempelvis midsommarfester, luciafirande, våffelfester m.m.
Dessa fester hålls dock inte så länge restriktionerna kring Pandemin gäller.

Brukarinflytande

För oss är det viktigt att ni som hyresgäster ska kunna ha inflytande över det som händer, därför är en god dialog viktig för oss. Vi arbetar med kontaktmannaskap, och att våra hyresgäster ska ha en god relation med sin kontaktman. I första hand kan man främst via kontaktman, men också övrig personal på enheten, komma med synpunkter och förslag på hur vi kan förbättra verksamheten.

Restaurangen på Rosendala

Restaurangen på Rosendala är stängd på grund av renovering från och med 1 juni 2021. Alla enheter på Rosendala äter sina måltider på respektive enhet/lägenhet. Alla frågor som rör matdistribution och kost tas med fördel med kökspersonalen eller kostchefen.

Fakta om Rosendala äldrecentrum

Antal lägenheter: 64 lägenheter

TV-licens: Ingår.

Hushållsel: Ingår för äldreboende med helinackordering. Ingår ej för äldreboende med hemhjälpsavgift, du ansvarar själv för att ansluta dig hos Jönköpings energi.

Internet: Ingår inte i de enskilda lägenheterna. Teckna eget abonnemang. I allmänna utrymmen finns ett öppet nätverk.

Folkbokföring: Vi rekommenderar att du folkbokför dig på Rosendalas adress som är Rosendala äldrecenter Odengatan (6, 8A eller 8B beror på vilken sida av huset du bor) 561 32 Huskvarna.

Möbler, lägenheter med helinackordering:
Lägenheter på Pilen, Linden och Kastanjen är möblerade med höj- och sänkbar säng samt sängbord. Det finns kökspentry med kyl samt uttag för t.ex. kaffebryggare. Alla enheter har tvättstuga.

Möbler äldreboende med hemhjälpsavgift: Lägenheternas kök är utrustade med spis, ugn, kylskåp och frysfack. Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare för de som bor på ÄLH. Om du har behov finns det höj – och sänkbart säng och sängbord att tillgå

Vi rekommenderar att ni köper in bords eller golvfläkt till lägenheten, då det inte finns någon air-condition. Lägenheterna kan annars bli väldigt varma sommartid.

Förråd: Det finns källarförråd att tillgå om du behöver ett. Du ansvarar själv för låsningen av förrådsdörren.

Hyresvärd: Hyreskontrakt skrivs av Tekniska kontoret (Jönköpings kommun) som också fastställer hyran. Du som är ålderspensionär har möjlighet att ansöka om bostadstillägg från Pensionsmyndigheten, övriga ansöker hos försäkringskassan.

Måltider äldreboende med helinackordering:
Pilen, Linden och Kastanjen, huvudmåltider är frukost, lunch och middag. Maten lagas i kommunens egna kök. Kaffe och mellanmål serveras mellan måltiderna eller efter eget önskemål hela dygnet.

Måltider äldreboende med hemhjälpsavgift: Måltider ingår inte. Vid behovs bedömning finns det möjlighet att beställa en matkorg och/ eller hjälp med matinköp.

Besöksparkering: Finns mot avgift.

Gästsäng eller gästrum: Gästsäng finns.

KONTAKT

Rosendala äldrecentrum
Odengatan 8 A
561 32 Huskvarna

Enhetschef för Pilen, Linden och Ekens demensboende:
Telefon 036-10 71 50

Enhetschef för Rosendala Äldreboende med helinackordering och Kastanjens gruppboende, nattpersonal:
Telefon 036-10 63 26

Rosendalas restaurang:
(Obs! stängd fr.o.m. juni 2021 p.g.a. renovering)
Telefon 036-10 71 55
Kostchef 036- 10 79 25

Sjuksköterska 036-10 66 15

Pilen
Telefon 036-10 71 58

Linden
Telefon 036-10 71 60

Eken
Telefon 036-10 34 37

Kastanjen
Telefon 036-10 71 56

Rosendala äldreboende med helinackordering

Telefon 036-10 81 49

Nattpersonalen nås via enheternas telefonnummer.