search
Sök
menu
Meny
Sök

Tips till föräldrar som har ungdomar som rör sig på stan

Här finns information för hur du kan göra för att känna dig tryggare när din tonåring rör sig på stan.

Som tonårsförälder kan det vara svårt att skapa balans mellan att låta tonåringen börja ta eget ansvar och samtidigt ha kvar ett ansvar för tonåringen.

  • Prata med ditt barn om riskerna med att dricka, och lägg vikt vid att vi bryr oss om dem och deras säkerhet.
  • Var medveten om att grupptryck är en stor faktor för många ungdomar. Ibland gör man saker som man inte vill, för att man inte vågar säga ifrån. Om du upplever att din ungdom är på väg att göra det, prata med dem, och erbjud ditt stöd.
  • Prata om att det kan finnas risker med att vistas på platser där mycket alkohol dricks, även om man inte dricker själv. Berätta att ni är oroliga för era barn och uppmuntra dem att ta kontakt med er vid eventuella bekymmer.
  • Tyvärr är ungdomar extra sårbara för att bli utsatta för brott eller fatta dåliga beslut. Både ni föräldrar och vi som jobbar med ungdomar, drivs först och främst av omtanke kring dem. Prata med dem om att vi bryr oss om dem!
  • Var en god förebild, visa intresse för vad din ungdoms gör på fritiden och hens intressen samt ha en beredskap för hur du ska agera om något inträffar som gör att ungdomen behöver hämtas hem.

Är du orolig för din tonåring?

Ring oss på 076 – 846 16 46.
Följ oss på Instagram, så ser du vart vi rör oss runt om i kommunen: @faltgruppenjkpg Länk till annan webbplats.