Parkeringstillstånd för privatpersoner

Här hittar du information om hur du aktiverar ditt digitala parkeringstillstånd men också svar på några av de vanligaste frågorna om parkeringstillståndet.

Sedan 2022 jobbar vi med digitala parkeringstillstånd. Det betyder att din bils registreringsnummer räcker för att vi ska kunna identifiera ditt parkeringstillstånd.

Steg-för-steg: Aktivera ditt digitala parkeringstillstånd

Steg 1

Skapa ett konto kopplat till ditt mobilnummer eller logga in här  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.(öppnas i ett nytt fönster). Det är via detta konto som du sedan köper och ställer in dina parkeringstillstånd eller ställer dig i kö.

Skapa konto gör du genom att (gå till steg 2 om du redan har ett konto):

  • Klicka på ”Ny Användare”.
  • Ange det mobilnummer som du vill koppla till ditt konto. Om systemet svarar att användare redan finns gå tillbaka och välj "Glömt lösenord" istället.
  • Använd telefonnummer som är personliga och undvik gärna jobbtelefonnumret.
  • Klicka på ”Skicka SMS”.
  • Fyll sedan i koden du fick i SMS:et och klicka på ”Validera kod”.

Steg 2

Logga sedan in på ditt konto och lägg till dina uppgifter:

  • Du kan börja med att klicka på "Profil" och sedan fylla i dina uppgifter. När du är klar trycker du på "Spara". På den här sidan kan du även byta lösenord om du skulle behöva det.
  • Du behöver sedan lägga till fakturauppgifter. Det gör du genom att trycka på "Betalningsmedel" och fylla i dina uppgifter i fälten. Tryck sedan på "Skicka"

Steg 3

  • För att köpa parkeringstillstånd klickar på "Parkeringstillstånd" eller "Tillstånd" i menyn.
  • Klicka sedan på ”Köp parkeringstillstånd”. Har du en kupongkod, så bockar du i rutan och skriver in din kod. Välj sedan område eller klicka direkt i kartan. När du valt område visas de parkeringstillstånd som du kan välja i det området och vad det kostar. Klicka sedan på önskat parkeringstillstånd.

Steg 4

För att köpa parkeringstillstånd behöver du fylla i de uppgifter som efterfrågas på sidan. Sedan behöver du godkänna köpevillkoren och klicka på ”Fortsätt”. Titta nu igenom din beställning och slutför den om allt ser rätt ut.

Viktigt att veta: Ditt digitala parkeringstillstånd är löpande och förlängs automatiskt om du inte väljer att säga upp det. Fakturan skickas ut i efterhand. Har du köpt ett tillstånd i e-tjänsten så är det giltigt även om du inte fått fakturan.

Steg 5

Köpet/Beställningen är avslutad när du ser en bokningsbekräftelse på skärmen. Klicka sedan på ”Tillstånd” i menyn. Här bör du nu se dina parkeringstillstånd. Här kan du även avsluta tillståndet eller byta registreringsnummer för vilket tillståndet ska vara giltigt för. Under fliken "Tillstånd" hittar du även alla köp samt kvitton för utskrift.

Du som har tjänstebil

Du som har tjänstebil som är kopplad till din boendeparkering behöver, efter att du har registrerat ett konto i e-tjänsten, skicka in: ditt för- och efternamn, mobilnummer, vilket boendeparkeringsområde det gäller samt intyg från arbetsgivaren om att du är anställd på företaget och har rätt att använda bilen för privat bruk. Du skickar uppgifterna till parkering.admin@jonkoping.se. När vi fått dina uppgifter hanterar vi ärendet och skickar ett svarsmejl om hur du slutför registreringen.

Frågor och svar - digitala parkeringstillstånd

Senast granskad/publicerad: