search
Sök
menu
Meny

Munksjökajen

Kaj och promenadstråk utmed Munksjön.

Del av nya kajen som är färdigställd.

Munksjökajen nedanför Munksjö pappersbruk renoveras för att bli en del av strandpromenaden runt Munksjön och ett nytt vardagsrum i centrala Jönköping.

När kajen är klar kommer den bli ett över 500 meter långt stråk utmed Munksjön från Munksjöstaden upp till Jönköping university. Det blir ett nytt vardagsrum och en rekreationsplats i Jönköping och ett fint stråk att promenera och cykla utmed. I framtiden är tanken att man ska kunna följa vattenkanten hela vägen runt Munksjön.

Läs mer om förarbetet för kajen, Södra Munksjön utvecklings ABlänk till annan webbplats

Etapper

Munksjökajen byggs i etapper. Den första etappen som färdigställs är Norra delen av Munksjökajen - Etapp 3 (se karta för bättre orientering). När denna, samt etapp 2 "Öster om Mariedal" i norr blir färdiga kommer man kunna ta sig en lång sträcka längs med vattnet.

Tidplan

Arbetet med den norra delen av munksjökajen är i princip klar. Arbete med den anslutande delen, etapp 2 ska vara klart hösten 2021. När resterande delar av strandpromenaden genom Munksjöstaden är klart är än så länge osäkert.

Påverkan

Arbetet påverkar i princip inte allmänheten alls förutom vissa transporter till arbetsområdet som kommer på Bygatan från Barnarpsgatan.

Illustrationer av etapp 2

Bilderna visar illustrationer av hur sista delen som ansluter mot högskolan är tänkt att se ut. Det kommer så klart dröja innan växterna har vuxit upp.

Karta med etappindelning

Karta som visar etapper av bygget av Munksjökajen.