search
Sök
menu
Meny

Huskvarnas familjecentral och öppna förskola

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-5 år. Vår verksamhet ligger i Huskvarnas vårdcentrum.

På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första sex år. Familjecentralen är en mötesplats där man kan knyta kontakter, hämta kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen.

Öppna förskolans grupper är inställda tills vidare. Vi erbjuder i stället digitala aktiviter och utepromenader i grupper om totalt åtta personer.

Med anledning av de skärpta allmänna råden kring coronarestriktioner är alla grupper på Öppna förskolan fortsatt inställda. I stället erbjuder vi digitala aktiviteter och promenader. Maxantalet för utepromenader är åtta, inklusive barn, vuxna och personal. Vi håller cirka två meters avstånd mellan familjerna. För mer information, tider och anmälan, se respektive webbsida.

Här kan du läsa mer om vad de allmänna råden kring coronarestriktionerna innebär

Vi ställer om till digital öppen förskola

Välkommen att vara med på vår digitala Öppna förskola via Teams! Vi har sångstund, pratar om olika ämnen, umgås och du har möjlighet att möta andra barn och föräldrar.

Det är enkelt, via en länk på dator eller mobil enhet ansluter du till våra digitala grupper. Länk finns här på webben, under fliken Digital Öppen förskola.

Vi finns också på Facebook, sök Familjecentralen Huskvarna.

Våra digitala öppettider och aktiviteter

v. 19

Måndag

  • 10.30 Promenad 0-5 år
  • 13.15 Babygrupp 0-12 månader, Tema - matprat BHV.

Tisdag

  • 10.30 Promenad 0-5 år
  • 13.15 Babygrupp 0-12 månader


Onsdag

  • 11.00 Gosesånger Babygrupp 0-5 månader

Vi erbjuder även spädbarnsmassagekurser digitalt via Teams, onsdagar kl.9.30-10.30 och onsdagar kl.13.30-14.30. Anmäl dig och ditt barn genom BHV eller ring 036-105510länk till annan webbplats. Lämplig ålder på barnet är 1-8 månader.

Digital Öppen förskola - så här ansluter du dig via Teams

Vill du vara med på digital Öppen förskola eller Babygrupp? Det är enkelt! Du kopplar upp dig via en dator, surfplatta eller mobil. Klicka på länken strax innan starttid och kontrollera att ljud och kamera fungerar. Vid utsatt tid blir du insläppt i mötet via Teams! Du kan ansluta och gå ur Teams-gruppen när du vill och du kan själv välja när du vill ha kamera och mikrofon på.

Klicka här för att delta i en grupplänk till annan webbplats

Här finns en instruktion hur du ansluter till Teams och kopplar upp dig med dator/mobil (pdf, 231.4 kB)

Om du har problem med att ansluta, ring oss på 036-10 55 10 så hjälper vi dig!

Genom att klicka på länken till Teams-mötet samtycker du till att delta i ett digitalt Teams-möte.
Viktigt att känna till: Eftersom applikationen levereras som en molntjänst kan tredjeland (främst USA) via leverantören formellt komma åt uppgifter som lagras i molnet.

Sfi - utbildning i svenska för invandrare

För att minska smittspridningen av covid-19 är sfi på öppna förskolan stängt tillsvidare. Håll utkik här på webben för information om nya kurstillfällen.

Du som är hemma och är föräldraledig har möjlighet att läsa sfi på fyra Öppna förskolor i kommunen. På öppna förskolan träffar du andra föräldrar som är hemma med små barn och du kan fortsätta lära dig svenska medan du är föräldraledig.

Vem kan läsa sfi på öppna förskolan?

  • Du som saknar kunskaper i svenska språket har rätt att delta i utbildning i svenska för invandrare.
  • Du ska vara folkbokförd i Jönköpings kommun och måste ha fyllt 16 år. Ingen övre åldersgräns finns.
  • Även du, som omfattas av EU-rätten om fri rörlighet, har rätt att läsa sfi förutsatt att de övriga kraven är uppfyllda.

Öppna förskolor där det erbjuds sfi-undervisning

Huskvarna: tisdagar kl 09.00-12.00. Start den 29/9

Öxnehaga: onsdagar kl 09.00-12.00. Start den 30/9

Råslätt: torsdagar kl 09.00-12.00. Start den 1/10

Väster (Jönköping): torsdagar kl 13.30-16.00. Start den 1/10

Kontakt

Lena Skoghäll, Marie Gustavsson
Förskollärare
Tfn 036-10 55 10

Edla Henriks
Kurator
Tfn 036-10 21 12

Elisabeth Rengstig
Kurator
Tfn 036-10 26 09

Barnhälsovården
010-242 35 70

Kvinnohälsovården
010-242 19 00