search
Sök
menu
Meny

Råslätts familjecentral och öppna förskola

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-5 år. Vår verksamhet finns på Stadsgården, mitt i Råslätt.

På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första sex år. Familjecentralen är en mötesplats där man kan knyta kontakter, hämta kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen.

Grupper i Öppna förskolans lokaler inställda tillsvidare

Med anledning av de skärpta allmänna råden kring coronarestriktioner är alla fysiska grupper på Öppna förskolan inställda tillsvidare. Du är i stället välkommen till digital Öppen förskola på Råslätts familjecentral, se nedan.

Vi ställer om till digital öppen förskola

Välkommen att vara med på vår digitala Öppna förskola via Teams! Vi har sångstund, pratar om olika ämnen, umgås och du har möjlighet att möta andra barn och föräldrar.

Det är enkelt, via en länk på dator eller mobil enhet ansluter du till våra digitala grupper. Länk finns här på webben, under fliken Digital Öppen förskola.

På Facebook erbjuder vi sångstund, pysseltips, boktips och promenadslinga. Håll utkik på Facebook för mer information om aktiviteter, dag och tid. Sök Familjecentralen Råslätt så hittar du vår Facebooksida.

Våra digitala öppettider och aktiviteter

Måndag

  • 9.30 Livesångstund på Facebook (Familjecentralen Råslätt)

Tisdag

  • 10-11 Öppen förskola 0-5 år På lätt svenska

Torsdag

  • 10-11 Babygrupp 0-1 år

Fredag

  • 10-11 Öppen förskola 0-5 år

Vi erbjuder även spädbarnsmassagekurser digitalt via Teams. Anmäl dig och ditt barn genom BHV. Lämplig ålder på barnet är 2 månader upp till krypåldern.

Digital Öppen förskola - så här ansluter du dig via Teams

Vill du vara med på digital Öppen förskola eller Babygrupp? Det är enkelt! Du kopplar upp dig via en dator, surfplatta eller mobil. Klicka på länken strax innan starttid och kontrollera att ljud och kamera fungerar. Vid utsatt tid blir du insläppt i mötet via Teams! Du kan ansluta och gå ur Teams-gruppen när du vill och du kan själv välja när du vill ha kamera och mikrofon på.

Klicka här för att delta i en grupplänk till annan webbplats

Här finns en instruktion hur du ansluter till Teams och kopplar upp dig med dator/mobil (pdf, 231.4 kB)

Om du har problem med att ansluta, ring oss på 036-10 27 47 så hjälper vi dig!

Genom att klicka på länken till Teams-mötet samtycker du till att delta i ett digitalt Teams-möte.
Viktigt att känna till: Eftersom applikationen levereras som en molntjänst kan tredjeland (främst USA) via leverantören formellt komma åt uppgifter som lagras i molnet.