search
Sök
menu
Meny

Strömsbergsskolan

utsidan av Strömsbergsskolan

Vår skola ligger i ett naturskönt område ca 2,5 km söder om Jönköpings centrum. På skolan går drygt 100 elever, från förskoleklass till årskurs 3. Det finns också tre fritidshemsavdelningar.

Strömsbergsskolan F-3

Ljungarums skolområde F-6 är beläget i den södra delen av Jönköping. Skolområdet består av två skolor - Strömsbergsskolan F-3 och Ljungarumsskolan F-6. Sammanlagt har Ljungarums skolområde ca 350 elever och personalen består av ca 50 personer. Eleverna på Strömsbergsskolan går i åk F-3 på Strömsbergsskolan för att därefter flytta över och gå åk 4-6 på Ljungarumsskolan.

Inom skolområdet vill vi samarbeta och samverka så mycket vi kan mellan skolorna - vi ser de två olika skolorna som en möjlighet till att utveckla vårt arbete för en likvärdig skola. På Strömsbergsskolan bedrivs ett ständigt utvecklingsarbete av kunskapsuppdraget och värdegrundsuppdraget. Vi har flera arbetsgrupper på skolan som förstärker det Systematiska kvalitetsarbetet Trevliga elever, professionell personal, trevlig utemiljö och bra lokaler gör Strömsbergsskolan till en attraktiv skola.