Planerade och akuta vattenavstängningar

Här hittar du information om hur vi informerar vid vattenavstängningar och vad du kan göra om vattnet inte fungerar.

Tillfällig avstängning av vattnet

Kommer det inget vatten när du öppnar kranen? Det kan bero på att vattnet är tillfälligt avstängt, antingen i fastigheten eller i gatumark. Kommunen hanterar vattenavstängningar som sker i gatumark. Ring 036-10 50 00 för information.

Planerade och akuta avstängningar

Är vattnet avstängt ute i gatumark kan det bero på en akut händelse (vattenläcka) eller en planerad avstängning som vi gör, till exempel vid ett rörarbete.

  • Planerade avstängningar informerar vi om på vår webbplats www.jonkoping.se och ofta via information i brevlådan till berörda fastigheter.
  • Akuta händelser som sker på vardagar mellan 07.00-16.00 publicerar vi på vår startsidan på jonkoping.se mellan kl 08.00- 16.30.

Större vattenavstängningar

Besked om stora avstängningar eller akuta såna meddelas på en rad olika sätt; bl.a. på vår webbplats, vår facebooksida samt eventuellt även via Sveriges Radio P4. Observera att webbplatsen och Facebook normalt uppdateras på vardagar mellan 08.00-16.30.

  • Vid planerade vattenavstängningar får du förutom information på vår webbplats ett meddelande i brevlådan eller i trapphuset.
  • Om det rör sig om en privat avstängning, det vill säga endast i huset, bör fastighetsägaren meddela boende.

Hämta vatten om vattnet är avstängt

Om reparationsarbetet tar några timmar brukar vi sätta ut en vattentank i närheten för att berörda och boende ska kunna hämta vatten.

Senast granskad/publicerad: