Årstider, daglig verksamhet (privat utförare)

Här hittar du information om Årstider, en daglig verksamhet.

Årstider är en daglig verksamhet för dig som tycker om djur och natur. Verksamheten drivs i privat regi på en gård utanför Bankeryd, där vi gemensamt tar hand om gården och dess djur.

De dagliga sysslorna på gården varierar med årstiderna och vi är ute större delen av dagen, året runt.

På gården finns hästar, kor, får, höns, katter och en hund. Hos oss får du vara med vid den dagliga skötseln av djuren. Vi hjälps åt med att mata och göra rent hos alla djur. Varje dag går vi promenader med hunden och tar hand om hästarna. Vi ägnar oss även åt tovning, pyssel, naturvård, snickeri m.m. En del av gårdssysslorna görs på traditionellt vis, vi slår till exempel vår äng med lie och hässjar höet.

I gårdens orangeri och trädgård odlar vi grönsaker och där tar vi även pauser i det gröna och njuter av hembakad fika. Vi har en hemtrevlig lokal med kök, där vi lagar mat tillsammans, och bakar eget bröd. Varje vecka åker vi till affären, återvinningen och till biblioteket.

På Årstider får alla sitt eget schema att följa och var och en jobbar utifrån sin förmåga. Vi planerar sysslorna tillsammans och arbetar både i grupp och var och en för sig.

Med Årstider vill vi erbjuda en meningsfull sysselsättning där alla som jobbar hos oss känner sig delaktiga och behövda, samt att man får ta del av en social gemenskap hos oss. Vi vill att sysslorna ska vara varierade samtidigt som gårdens rutiner ska bidra till en struktur i vardagen.

Senast granskad/publicerad: