Livsmedelsverksamhet
Här hittar du som driver eller vill driva en livsmedelsverksamhet information om anmälan om registrering, egenkontroll, kommunens kontroll samt vilka lagar och regler som gäller.
Konsumenter ska vara trygga med att livsmedel i Sverige är säkra. De ska också få den information om livsmedlen som krävs för att kunna göra medvetna val. Som livsmedelsföretagare ansvarar du för att följa lagstiftningen om livsmedel, så att den mat du producerar, serverar eller handlar med är säker.
Miljö- och hälsoskyddskontoret kontrollerar regelbundet om alla som hanterar livsmedel i Jönköpings kommun följer gällande lagstiftning.
Anmälan – starta, ta över, avsluta
Regler och branschriktlinjer
Egenkontroll
Riskklassning och kontrollfrekvens
Tillsyn
Avgifter
Vanliga frågor och svar
Vilka anläggningar ska registreras och vilka ska godkännas?
När får jag starta min livsmedelsverksamhet?
Vad händer efter att jag har registrerat min livsmedelsanläggning?
KONTAKT
Miljö- och hälsoskyddskontoret
Livsmedelsenheten
Telefon: 036-10 23 93
Telefontider: Måndag-torsdag kl 9.30-11.30, 13.00-15.00. Fredag kl 13.00-15.00
Övrig tid telefon: 036-10 50 00 (Kontaktcenter)
E-post: miljo@jonkoping.se
Senast granskad/publicerad: